hour SON DAKİKA
left-arrow right-arrow
weather
İstanbul
down-arrow up-arrow

    Son dakika



    Ajanda

    TV PROGRAMLARI

    Tümü
    İBB'de terör ve yolsuzluk soruşturmasının detayları ne? İmamoğlu ne ile suçlanıyor? İBB'ye kayyum atanır mı? Tarafsız Bölge'de konuşuldu Üniversite diploması iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında olduğu 106 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Soruşturmalardan ilki "belediye iştiraklerinde usulsüz ihaleler, ihaleye fesat karıştırma, nitelikli dolandırıcılık, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme, rüşvet eylemlerini örgütlü bir şekilde işleme" gibi iddialarla ilgili. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, soruşturmanın kamuoyunda "CHP'de para sayma görüntüleri" olarak bilinen olayın ardından başlatıldığı vurgulandı. İmamoğlu hakkında "çıkar amaçlı suç örgütü lideri" ifadesi kullanılan açıklamada, iddiaların Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine dayandığı kaydedildi. İkinci soruşturma, 31 Mart yerel seçimlerinde hayata geçirilen "kent uzlaşısı" kapsamında terör soruşturması. Sıcak gelişmeye dair tüm detaylar Tarafsız Bölge'de masaya yatırıldı. Ahmet Hakan sordu; ilk bölümde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, ikinci bölümde Kamuoyu Araştırmacısı Hakan Bayrakçı, Hukukçu Dr. Tarkan Erdal, Gazeteciler Zafer Şahin, Abdulkadir Selvi, CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy ve Hürriyet Gazetesi Muhabiri Musa Kesler yanıtladı.
    Kimdir bu Husiler? ABD neden Husileri hedef alıyor? Trump'tan İran'a savaş ilanı mı? Tarafsız Bölge'de tartışıldı İsrail'in Gazze'deki katliamına tepki olarak Kızıldeniz'deki ticari gemilere saldıran Yemen'deki Husiler, şimdi de ABD Başkanı Trump'ın hedefinde. Peki, Yemen'de faaliyet gösteren Husiler kim? Ne kadar bir alanı kontrol ediylorlar ve askeri güçleri ne kadar? ABD ve İsrail neden Husileri hedef alıyor? Ahmet Hakan 'Tarafsız Bölge'de sordu; Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Kamuoyu Araştırmacısı Hakan Bayrakçı, Gazeteciler Abdulkadir Selvi, Zafer Şahin, İsmail Dükel ve CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy yanıtladı.
    İmamoğlu yolsuzluk soruşturmasındaki ifadesinde ne dedi? CHP neden kurultaya gidiyor? Soruşturma CHP içi hesaplaşma mı? Akıl Çemberi'nde konuşuldu Saraçhane'de neler oluyor? Kimler provokasyon tuşuna bastı? Maskeli provokatörleri kim getirdi? "Sokağı karıştır" emrini kim verdi? Ekrem İmamoğlu yolsuzluk soruşturması ifadesinde ne dedi? Şüpheliler ne ile suçlanıyor? İddia edilen suç örgütü nasıl işliyor? İddia edilen para havuzu nasıl çalıştı? CHP'de olağanüstü kurultay kararının perde arkası ne? CHP neden kurultaya gidiyor? Kılıçdaroğlu yeniden aday olur mu? CHP'nin genel başkanı mı değişecek? İBB'ye soruşturma parti içi hesaplaşma mı? "Para kuleleri" CHP içinden mi sızdı? Şüphelilerden itirafçı olan var mı? İmamoğlu tutuklanır mı? İmamoğlu tutuklanırsa İBB'de ne olur? İBB'ye kayyum atanır mı? Fulya Öztürk 'Akıl Çemberi'nde sordu; Siyasal İletişimci Nur Tuğba Aktay, Hukukçu Dr. Tarkan Erdal, Gazeteciler Abdulkadir Selvi, Taha Hüseyin Karagöz, Güngör Yavuzaslan, CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, CNN TÜRK Muhabirleri Sinan Ağca, Ümit Uzun ve Murat Bekmezci yanıtladı.
    Geçmişten günümüze NATO'nun serüveni, NATO'nun Rusya politikası ve NATO'nun geleceği 5N1K'da konuşuldu Geçmişten günümüze NATO'nu serüveni... NATO'nun günümüzdeki yapısı nasıl işliyor? NATO hangi koşullar altında doğdu? NATO oluşumuna yön veren anlaşmalar neler? NATO'nun politikaları nasıl şekillendi? Türkiye NATO'ya nasıl dahil oldu? NATO'nun yapısında neler değişti? NATO'nun faaliyet alanları nasıl genişledi? Rusya'nın NATO'ya bakış açısı... NATO, Rusya'ya karşı nerede duruyor? Ortalık ilişkileri nasıl evrildi? NATO'nun kuruluş ilkeleri neler? Trump döneminde NATO gerilimi... ABD'nin çekilmesi NATO'yu nasıl etkiler? ABD'nin olmadığı NATO sistemi nasıl işler? Nükleer güç rekabeti nereye evrilecek? NATO'da yeni güç dengesi nasıl yaratılacak? NATO'nun gücü sarsıldı mı? Cüneyt Özdemir 5N1K'da sordu; Tarihçi İzzeddin Çalışlar, emekli Büyükelçi Hüseyin Diriöz ve NATO Araştırma Grubu Başkanı Berke Çaplı yanıtladı.
    AB'nin yeni yol haritası, ABD siyasetinde Trump etkisi Hollywood'da yeni dönem ve dünyada yapay zeka yarışı 5N1K'da konuşuldu AB'nin Ukrayna tutumu nasıl olacak? Trump'ın çıkışı sonrası liderler, Zelenski için toplandı. Macron'dan Rusya'ya sert mesaj... Fransa lideri Rusya hakkında hangi açıklamalarda bulundu? AB'nin yeni yol haritası nasıl olacak? Ukrayna savaşı AB'nin geleceğini nasıl etkiliyor? Trump Zelenski'ye askeri yardımı neden kesiyor? ABD siyasetinde Trump etkisi... Yeni başkan koltuğa geldiğine bu yana neler yapıyor? Hollywood'da yeni dönem... Eğlence sektörü Trump'ın başkanlığından nasıl etkilendi? Dünyada yapay zeka yarışı... ABD ve Avrupa arasındaki rekabet nasıl sonuçlanacak? Avrupa yapay zeka yarışının neresinde? Cüneyt Özdemir 5N1K'da sordu; Uluslararası Hukukçu Kerim Üster, Siyasal Bilgiler Profesörü Prof. Dr. İlter Turan, Sinema Eleştirmeni Ali Arıkan ve Teknoloji Yazarı Hakkı Alkan yanıtladı.