Afgan madenci davasında karar çıktı
Zonguldak'ta Afgan madenci Muhammed Nurtani'nin cansız bedeninin yakılmış halde bulunmasına ilişkin görülen davada karar çıktı. Tutuklu 3 sanık için 5 yıl 8'er ay hapis cezası verildi.
Memleketinden binlerce kilometre ötede bir iş kazasında öldü. Cesedi, mesai arkadaşları tarafından yakıldı. Afgan madenci davasında karar çıktı ama bu karar acılı aileyi tatmin etmedi.
Zonguldak'ta 10 Kasım 2025'te 50 yaşındaki Afgan maden işçisi Vezir Muhammed Nurtani'nin cansız bedeni ormanda yanmış halde bulunmuş, ardından başlatılan soruşturmada kaçak madenin sahibi ve akrabalarının olduğu 6 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan üçü ise tutuklanmıştı.
Zanlılar ifadelerinde Nurtani'nin vagon arasına sıkışıp iş kazası geçirdiğini ve korktukları için cesedi yaktıklarını öne sürmüştü. Savcı sanıklar için kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası talep etti.
Yargılamada ise karar 2 yıl sonra çıktı. Maden ocağının sahipleri Hakan Körnöş, Enver Gideroğlu ve Ahmet Aydın hakkında 5 yıl 8'er ay hapis cezası verildi. Tutuksuz yargılanan 3 sanıksa adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Ayrıca dava öncesinde ortaya çıkan kamera kayıtlarında iki kişinin, madenci Nurtani'nin kıyafetlerini sobada yaktığı, ocak sahiplerininse cesedi yakmadan önce pet şişeye benzin doldurduğu anlar yer almıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Yaşanan felaketi gözyaşları içinde anlattı: 30 yıllık emeğim mahvoldu
Otomobil sahipleri dikkat! Avukat hatayı buldu, o cezalar iptal ediliyor
Mattia Ahmet Minguzzi'nin mezarını tahrip eden şüpheli tutuklandı
Aramalar sürüyor: Cumali nerede? Ekipler seferber oldu...
Şehit olmadan 1 gün önce kardeşine yazmış: Son isteği yerine getirildi