GSYF Tebliği ile Bilgilendirme Dokümanları?nda belirtilen esaslara uygun olarak Fon, Kurul düzenlemeleri çerçevesinde Girişim Sermayesi Yatırımları yapmak sureti ile uzun vadeli değer yaratmayı amaçlamaktadır.
Fon SPK düzenlemeleri çerçevesinde girişim sermayesi yatırımları yapmak sureti ile uzun vadeli değer yaratmayı amaçlamaktadır. Fon?un yatırım stratejisi: Fon, teknoloji ve yenilik odaklı iş modelleri ile büyüme potansiyeli yüksek, halka açık olmayan, mali yapısını kuvvetlendirmesi gereken anonim ve limited şirket niteliğindeki girişim şirketlerine sermaye aktarımı veya pay devri yoluyla ortak olmayı veya girişim şirketlerinin kurucusu olmayı hedeflemektedir. Yatırımlardan kaynaklanan riskin yatırıma yönlendirilen anapara miktarı ile sınırlı olması kaydıyla sadece Tebliğ'de tanımlanan girişim şirketlerine sermaye yatırımı yapmak üzere yurtdışında kolektif yatırım amacıyla kurulan kuruluşlara doğrudan yatırım yapabilir.
Fon girişim şirketi niteliğine haiz şirketlerin borçlanma araçlarına ve bu şirketlerin fon kullanıcısı olduğu faizsiz finans prensiplerine uygun ihraç edilen kire sertifikalarına da yatırım yapabilir. Fon, girişim sermayesi yatırım ortaklıkları tarafından ihraç edilen sermaye piyasası araçlarına ve diğer girişim sermayesi yatırım fonlarının katılma paylarına yatırım yapabilirler. Fon yatırım yapıldığı tarih itibarıyla yurt dışında kurulu olmakla birlikte son yıllık finansal tablolarına göre varlıklarının en az %80?i Türkiye?de kurulu bağlı ortaklık ya da iştiraklerden oluşan şirketlere yatırım yapabilir. Yatırım yapılan şirketler için herhangi bir sektör veya büyüklük sınırlaması getirilmemiştir. Yatırım yapılan şirketlerin, faaliyet gösterdikleri sektörlerde büyüme ve gelişmeye açık, girişim sermayesi şirketi olma özelliklerine sahip yenilikçi ürün, teknoloji, yaklaşım ya da iş yapış şekilleri ile ayrışan şirketler olması hedeflenmektedir. Fonun yatırım yapmayı hedeflediği ana sektörler elektrikli araç ve gereç teknolojileri, gıda, tarım, sağlık, biyoteknoloji, lojistik, gayrimenkul, perakende, e-ticaret, finans, enerji, madencilik, turizm, biyokimya teknolojileri ve diğer teknoloji (nesnelerin interneti, yapay zeka vb.) sektörleridir. Fon bu sektörlerin dışındaki başka sektörlere de yatırım yapabilecektir.
Fon esas sözleşmelerinde faaliyet alanları mevzuatta tanımlanan girişim şirketlerine yatırım yapma amacı ile sınırlandırılmış yurt içinde veya yurt dışında kurulu özel amaçlı anonim şirketlere ve yurt dışında kurulu olmakla birlikte yatırım yapıldığı tarih itibarıyla son yıllık finansal tablolarına göre varlıklarının en az %80?inin Türkiye?de kurulu bağlı ortaklık ya da iştiraklerden oluşan şirketlere de yatırım yapabilir.