Fona İlişkin Bilgiler
Fonun Bağlı Olduğu Şemsiye Fonun Türü
SERBEST ŞEMSİYE FON
Fonun Süresi
Süresiz
Fonun Halka Arz Tarihi
İhraç Sıra Numarası
Halka Arz Tarihi
1
03.02.2025
Portföy Yöneticisi Kuruluş
İhraç Sıra Numarası
Portföy Yöneticisi Kuruluşun Ticaret Unvanı
1
RE-PIE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş.
Temel Alım Satım Bilgileri
Alım Satım Saatleri
Alım Satım Yerleri
Alınabilecek Asgari Pay Adedi
Nemalandırma Esasları
Diğer Önemli Bilgiler
09:00-13:30
RE-PIE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş.
1
Nemalandırma var
Yatırımcıların BIST Pay Piyasası'nın açık olduğu günlerde saat 13.30'a kadar verdikleri katılma payı alım talimatları, talimatın verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden yerine getirilir. BIST Pay Piyasası'nın açık olduğu günlerde saat 13.30'dan sonra iletilen talimatlar ise, ilk pay fiyatı hesaplamasından sonra verilmiş olarak kabul edilir ve izleyen hesaplamada bulunan pay fiyatı üzerinden yerine getirilir. Katılma payı satım talimatları sadece ayın son işgünü saat 13:30'a kadar kabul edilir. Katılma payı satım talimatı, ayın son işgünü hesaplanacak pay fiyatı üzerinden yerine getirilir. Katılma payı bedelleri, ayın son işgününü takip eden ikinci işlem gününde yatırımcılara ödenir. Ayın son işgünü saat 13:30'dan sonra iletilen talimatlar ise, ilk pay fiyatı hesaplamasından sonra verilmiş kabul edilir ve bir sonraki ayın son işgünü bulunan pay fiyatı üzerinden yerine getirilir.
Fon Portföyüne İlişkin Bilgiler
Güncel Fon Bilgilerine Erişilebilecek İnternet Adresi
Fon Portföyüne Dahil Edilecek Türev Araç İşlemleri ile İlgili Genel İlkeler
www.repie.com
Portföye riskten korunmak ve/veya yatırım amacıyla döviz, kıymetli madenler, faiz, finansal göstergeler ve sermaye piyasası araçları üzerinden düzenlenmiş opsiyon sözleşmeleri, forward sözleşmeleri, yapılandırılmış yatırım araçları, swap sözleşmeleri ve finansal vadeli işlemler dahil edilebilir. Portföye alınan türev araç sözleşmeleri (vadeli işlem ve opsiyon sözleşmesi) ile benzeri işlemlerin Fon'un türüne ve yatırım stratejisine uygun olması zorunludur. Fon toplam değerinin en fazla %10'nu, bir ihraççının para ve sermaye piyasası araçlarına ve bu araçlara dayalı türev araçlara (vadeli işlem ve opsiyon sözleşmesi) yatırılabilir.
Fonun Yatırım Stratejisi ve Risk Değeri
Yatırım Stratejisi
Risk Değeri
Borsa İstanbul'da işlem gören; ortaklık paylarında, ortaklık paylarına ait rüçhanlarda, varantlarda, vadeli işlem sözleşmeleri, opsiyon sözleşmeleri ve diğer türev araçlarda gün içinde gerçekleşebilecek fiyat uyuşmazlıklarını; piyasa yapıcılık algoritmaları ve yüksek hızlı işlem algoritmaları kullanarak ayrıca istatistiksel arbitraj fırsatlarını algoritma destekli sistemler ile değerlendirerek sermaye kazancı sağlamayı ve portföy değerinin artırmayı amaçlamaktadır. Bu finansal ürünler yurt içi ortaklık paylarına, pay endekslerine ve dövize dayalı spot işlemler olabileceği gibi bu varlıklara dayalı forward, swap ve opsiyon gibi türev sözleşmeler de olabilir. Fon tarafından, yukarıda belirtilmeyen yerli ve/veya yabancı para ve sermaye piyasası araçlarına ve bu araçlara dayalı türev işlem ve sözleşmelere de borsada veya borsa dışında yatırım yapabilecektir. Söz konusu işlemler yurt içi ve/veya yurt dışında organize piyasalarda ve/veya tezgahüstü olarak yapılabilir. Fonun, katılma payları sadece nitelikli yatırımcılara satılacak serbest fon niteliğinde olmasından dolayı fonun yatırım stratejisinde yer alan sınırlamalar haricinde herhangi bir sınırlama ve yönetim kısıtlaması bulunmamaktadır.
7
Eşik Değer
Eşik Değer Kriteri
Kriterin Üzerine Eklenecek Değer (%)
Ölçütün Belirlenmesine İlişk. Yönetim Kurulu Karar Tar. ve Say.
BİST-KYD 1 Aylık Mevduat Endeksi
1
23.09.2024 / 358
Komisyon ve Gider Bilgileri
Fon Yönetim Ücreti Oranı ve Giriş-Çıkış Komisyonları
İhraç Sıra Numarası
Fon İçtüzüğünde Yer Alan Yönetim Ücreti Oranı (Günlük) (%)
Fon İçtüzüğündeYer Alan Yönetim Ücreti Oranı (Yıllık) (%)
Uygulanan Yönetim Ücreti Oranı (Günlük) (%)
Uygulanan Yönetim Ücreti Oranı (Yıllık) (%)
Giriş Komisyonu (%)
Giriş Komisyonuna İlişkin Açıklama
Çıkış Komisyonu (%)
Çıkış Komisyonuna İlişkin Açıklama
Performans Ücreti Oranı (%)
1
0,00822
3
0,00822
3
Fon Müdürü ve Portföy Yöneticileri
Fon Müdürü
Adı Soyadı
Göreve Atanma Tarihi
Sermaye Piyasası Alanında Tecrübesi (Yıl)
Sahip Olunan Lisanslar
Derya ALIR
18.04.2024
15
Düzey 2
Fon Portföy Yöneticileri
Adı Soyadı
Göreve Atanma Tarihi
Son 5 Yılda Yaptığı İşler (Yıl-Şirket-Mevki)
Sermaye Piyasası Alanında Tecrübesi (Yıl)
Sahip Olunan Lisanslar
Hasan Berat KIRIK
26.06.2023
Portföy Yöneticisi / Müdür
15
Düzey 3 - Türev Araçlar
Bertuğ ÇAM
06.05.2024
Portföy Yöneticisi
15
Düzey 3 - Türev Araçlar
Berna Seher ÖZDEMİR
06.05.2024
Portföy Yöneticisi / Direktör
20
Düzey 3 - Türev Araçlar
İletişim Bilgileri
İletişim Adresi, Telefon ve Faks Bilgileri
Adres
Telefon
Fax
e-Posta
Uniq Istanbul Ayazaga Caddesi No: 4 Maslak, Istanbul, Turkey
0212 286 30 52
fon@re-pie.com
Bağlantı Kurulacak Yetkililer
Adı Soyadı
Görevi
Telefon
e-Posta
Alper TURGAL
Yatırımcı İlişkileri Direktörü
0212 286 30 52
alper.turgal@re-pie.com
Diğer Hususlar
Açıklama

Fon?un Performans Ücreti;

Bütün hesaplamalarda İlk Giren İlk Çıkar (FIFO) yöntemi uygulanır. Kurucu, dönemsel performans kriteri olarak Fon'un eşik değerini kullanır. Bu değer, her bir yatırımcı için ve aynı yatırımcının her bir farklı tarihte alımını gerçekleştirdiği günden itibaren ayrı ayrı takip edilmeye başlanır ve fonda kalma süresi boyunca hesaplanır. Kurucu her ayın son işgününü takip eden 3. işgünü yatırımcı bazında, katılma payı sahiplerinin fondan ayrılmasını beklemeksizin, fon katılma payını elinde bulundurduğu süreye ait fon eşik değerini aşan fon getirisi üzerinden %50 tutarında performans ücretini yatırımcı hesabından yatırımcının sahip olduğu katılma paylarına tekabül eden tutarda nakde çevrilmesi suretiyle tahsil edilir.

Dönem sonundaki değerleme günü ve/veya fondan çıkış tarihinde farklı giriş tarihleri için hesaplanan kar/zarar tutarları mahsup edilmeden birbirinden bağımsız olarak değerlendirilir.

Bu çerçevede, fona giriş yaptığı takvim yılı içerisinde olmak üzere fondan çıkış yapmak isteyen yatırımcılardan, fona giriş tarihindeki fon pay değeri ile fondan çıkmak istedikleri dönem sonundaki fon pay değeri arasındaki pozitif değişimin, aynı dönemdeki fon eşik değerini aşan kısmı üzerinden yukarıda belirtilen limitler paralelinde performans ücretine konu olan fon payı sayısı ile çarpılması suretiyle hesaplanacak performans ücreti tahsil edilir.

Performans ücreti hesaplamasında 'High Watermark' (Yüksek İz Değer (alış tarihindeki fon birim pay değeri veya performans ücreti tahsil edilmiş ise performans ücreti tahsil edilen fon birim pay değeri) uygulanır. Buna göre, fon satın alış tarihindeki fon pay değeri aynı zamanda 'Yüksek İz' değeri olarak kabul edilir. Performans ücreti hesaplama günündeki fon pay değerinin 'Yüksek İz' değerini aşması ve nispi getirinin pozitif olması halinde performans ücreti tahsil edilir.

Yüksek iz değer, performans ücreti alınan dönem itibarıyla performans ücretine esas birim pay değeri olarak yeniden belirlenir.

Eşik Değer Getirisi= ((Performans dönemi sonu (BIST-KYD 1 Aylık Mevduat TL Endeksi Getirisi / (Performans dönemi başı (BIST-KYD 1 Aylık Mevduat TL Endeksi Getirisi )-1) + %1*(Performans Dönem Gün sayısı/365)

Fon Getirisi = (Fondan çıkış yapıldığı tarihteki veya performans değerleme dönemindeki Fon birim pay değeri / Yüksek İz Değer) -1

Performans ücreti hesaplama gününde fon fiyatının Yüksek İz değerinin altında kalması halinde fon performans ücreti tahsil edilmez. Bir sonraki performans ücreti hesabı için baz oluşturacak Yüksek İz değerinin belirlenmesinde üç durum ortaya çıkabilir:

a) Fon getirisi pozitif ve fon getirisi eşik değerden yüksek ise Yüksek İz değer, performans ücreti kesilen tarihteki fon pay değeri olarak güncellenir.

b) Fon getirisi negatif ancak eşik değerin getirisinden yüksek ise performans ücreti kesilmediğinden Yüksek İz değer en son performans ücreti kesilen tarihteki fon birim pay değeri olarak alınmaya devam eder.

c) Fon getirisi pozitif, fakat fon getirisi eşik değerden düşük ise performans ücreti kesilmediğinden Yüksek İz değer performans ücreti kesilen tarihteki fon birim pay değeri olarak alınmaya devam eder.

Performans gözden geçirme tarihleri dışındaki tarihlerde satım talimatı verildiğinde hesaplanan performans ücreti satış tutarından düşülerek kalan kısım yatırımcıya ödenir. Performans ücreti Kurucu?ya ödenir.

Performans ücretinin hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır: [((Fon birim pay değerinin getirisi(%) - Eşik Değer getirisi(%))*%50)*dönem başı fon birim pay değeri*pay miktarı]

Farklı dönemlerde girişi yapılan her bir pay için ayrı ayrı hesaplanır.