hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nasi Goreng ve Satay ne demek? MasterChef'te Endonezya usulü yemek dikkat çekti!

    Nasi Goreng ve Satay ne demek MasterChefte Endonezya usulü yemek dikkat çekti
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    MasterChef Türkiye'de bu akşam şefler yarışmacılardan Endonezya'nın milli yemeklerini yapmalarını istedi. Nasi Goreng /Kızarmış Pilav olarak biliniyor. Sate Ayam ise tavuk şiş gibi düşünülebiliyor. Peki ama Nasi Goreng ve Sata Ayam nedir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sata Ayam ve Nasi Goreng yemekleri bu akşam MasterChef Türkiye izleyicileri tarafından çok araştırıldı. Nasi goreng, genellikle et parçaları ve sebzelerle pişirilen bir Güneydoğu Asya kızarmış pilav yemeğidir.

    Satay nedir?

    Baharatlar kullanılarak ızgarada pişirilen bir Endonezya, Tayland ve Vietnam usulü kebap yemeğidir. Özel sos ile servis edilir. Satay kebabı, dilimlenmiş tavuk, koyun eti, sığır eti, domuz eti, balık, diğer et veya tofudan oluşabilir. Hindistan cevizi hurma yaprakları daha orijinal olmasına rağmen, bambu şişler sıklıkla kullanılır. Odun veya odun kömürü üzerinde ızgara yapılarak çeşitli baharatlarla servis edilir. Sate çeşitli soslarla servis edilir, ancak en çok soya ve fıstık sosu kullanılır. Bu nedenle fıstık sosuna genellikle satay sosu denir. Satay kebabı, Endonezya'nın Java adasına aittir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow