hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    GÖZ SAĞLIĞINI KORUYOR: Koruk Suyu nedir? Koruk suyu tadı nasıl? MasterChef'te gündem oldu: Koruk suyu faydaları nelerdir, nerelerde kullanır?

    GÖZ SAĞLIĞINI KORUYOR: Koruk Suyu nedir Koruk suyu tadı nasıl MasterChefte gündem oldu: Koruk suyu faydaları nelerdir, nerelerde kullanır
    expand

    Koruk suyu merak edildi. MasterChef'in bu akşam yayınlanan bölümüne ünlü şef Osman Sezener konuk oluyor. Osman Sezener yarışmacılardan koruk suyunu yaptıkları yemeklerde kullanmalarını istedi. Peki ama koruk suyu nasıl yapılır görünümü ve tadı nasıl?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Koruk suyu merak uyandırdı. MasterChef Türkiye TV8 ekranlarında izleyiciyle buluşmaya devam ediyor. 6 Ocak 2021 tarihli MasterChef programında yarışmacılar kırlangıç balığ yapacak ve şefler yarışmacılardan yaratıcılıklarını koruk suyu ile göstermelerini isteyecek. En iyi kombinasyonu yapan bir kişi önlüğü alacak. Peki ama koruk suyu nereye ait?


    Koruk suyu nedir, tadı nasıl?

    Koruk suyu olgunlaşmamış üzümleri ezip suyunu çıkartarak elde edilen oldukça ekşi, asitli bir içecektir. Orta çağ Avrupası'nda, özellikle de Batı Avrupa'da en yaygın içeceklerden biri olan koruk suyu, o dönemde eski Fransızcadaki biçimi ile vertjus olarak anılmıştır. Koruk, ham üzümlere verilen addır. Koruk üzümünün ezilerek suyunun çıkarılması sonucunda ise koruk suyu elde edilmiş olur. 

    Koruk suyu faydaları

    Vücutta biriken zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Antioksidan kaynağı olarak bilinir. Göz sağlığını koruyucu etkileri vardır. Yaz aylarında tüketilmesinin bir diğer nedeni de serinletici etkisidir.

    Koruk suyu hangi ile ait?

    Koruk suyu genellikle Denizli'de sıkça kullanılır. Denizli'nin Kızılcabölük köyünde Yerel halk Gelin turşusu dedikleri; Odun ateşinde ütülmüş biber ve sarımsak ile sulandırıp koruk suyunu efsanevi bir lezzet olarak sofralarına koymaktadırlar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow