hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Falafel Nasıl Yapılır? Evde Lübnan Köftesi (Falafel) Tarifi...

    Falafel Nasıl Yapılır Evde Lübnan Köftesi (Falafel) Tarifi...
    expand

    Falafel, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Nefis lezzeti ve besleyici değeriyle herkes tarafından çok sevilmektedir. Falafel, sevenlerin vazgeçemediği bilmeyenlerin ise yapımı ve tadını çok merak ettiği bir Yunan köftesidir. Ana malzemesi nohut olan falafel, yapımı için gereken malzemeler tedarik edilerek başlanmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Falafel yapımında kullanılan malzemeler hem lezzet hem de besin değerini yükseltmektedir. Falafel hazırlığı yaklaşık 15 dakika sürmektedir. Yani bu kadar kısa sürede nefis köftelerle sofraları şenlendirebilmek mümkün olmaktadır. 

    Falafel Nasıl Yapılır?

    Nohut köftesi, Yunan köftesi gibi isimlerle tanınan falafel nasıl yapılır? Sorusunun cevabı kolaylıkla yapılabilir şeklinde verilebilmektedir. Yunan köftesi olarak da bilinen falafel kolaylıkla evde de yapılabilmektedir. Bu sayede hem bereketli hem de herkes kendi el lezzet ve nefasetinin keyfini yaşayabilmektedir.

    1 porsiyonunda 562 Kalori bulunduğu tespit edilen falafel köfte, en keyifli atıştırmalık olarak da ifade edilebilmektedir. Hazırlama süresi yaklaşık 15 dakika, pişirme süresi 15 dakika olabilen nefis köfteler dakikalar içinde tüketilebilmektedir.

    Evde Lübnan Köftesi (Falafel) Tarifi

    Falafel Yapabilmek İçin Gereken Malzemeler

    Haşlanmış 2 su bardağı nohut,

    1 baş soğan,

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ½ demet maydanoz,

     3 yeşil soğan,

    3 yemek kaşığı un,

    1 yemek kaşığı susam,

    1 çay kaşığı tuz,

    1 çay kaşığı karabiber,

    1 çay kaşığı kimyon,

    4 diş sarımsak,

    1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber,

     Kızartmak için 2 bardak sıvı yağ,

    Falafel Nasıl Yapılır Evde Lübnan Köftesi (Falafel) Tarifi...Felafel Sosu için ise;

    5 yemek kaşığı tahin,

    Yarım limon suyu,

    1 su bardağı süzme yoğurt,

    1/3 demet dereotu üzerini süslemek için kullanılmaktadır. 

    Falafel Yunan Köftesinin Yapılışı

    Haşlanmış nohut doğrayıcıya alınarak ezilir ve diğer malzemeler ilave edilerek ezmeye devam edilir. Un, yeşillikler ve baharatlar eklenerek İstenen pürüzsüz hale gelinceye kadar ezme işlemine devam edilir. İstenen kıvama gelen tüm malzeme geniş bir kaba alınarak yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlak şekil verilir. Şekil verme aşamasında falafel harcı fazla sıvı hissedilir ise un ilave edilebilmektedir.

    Malzemenin tamamı yuvarlanarak tepsiye dizildikten sonra 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirilir. Dinlenme süresi dolan köfteler kızgın yağa atılarak kızartılır. Altın sarısı hal aldıktan sonra kağıt yayılmış tepsiye alınır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diğer taraftan süzme yoğurt, limon suyu ve tahin geniş bir kapta karıştırılarak homojen bir hale getirilir. Kızartılan falafel köfteler sosun üzerine dizilerek dereotu serpildikten sonra servise sunulmaktadır. Nohutun lezzet doruğu olarak tarif edilebilecek falafel - Yunan köftesi dört mevsim sevilerek tüketilen muhteşem lezzet sofralarda yer bulabilmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow