hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarhun diğer adı nedir? Tarhun otu hangi yemeklerde kullanılır? Tarhun otu hangi yemeğe yakışır?

    Tarhun diğer adı nedir Tarhun otu hangi yemeklerde kullanılır Tarhun otu hangi yemeğe yakışır
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Tarhun, papatyagiller familyasının yavşan cinsinden çok yıllık polimorfik yavşan türü. Yaprakları baharat olarak kullanıldığı için Artemisia dracunculus var. sativa alt türünün kültürü yapılır. Kuzey yarım kürede yaygın olarak yetişir. Boyu 120–150 cm.'dir. Yaprakları 2–8 cm. uzunluğunda, 2–10 mm genişliğindedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MasterChef Türkiye'nin bu akşamki bölümünde şefler, yarışmacılardan tarhun otu kullanarak yemek yapmalarını istedi. Peki ama Tarhun otuyla hangi yemekler yapılır, faydaları neler? 

    Tarhun otu faydaları neler?

    Tarhun otu, bilimsel adıyla Artemisia dracunculus olarak bilinen, mutfakta aromatik tat vermek için kullanılan ve iştah açma, sindirim sistemini destekleme faydaları bulunan bir bitki çeşididir. Anasona benzeyen tadıyla bilinen tarhun, baharat olarak salata, et yemekleri ve balık yemeklerinde tercih edilebilir.

    Tarhun otu hangi yemeklerde kullanılır? 

    Baharat olarak Fransız yemeklerinde çok sık kullanılır. Anadolu'da da kesme çorbası,tarhun çorbası salata gibi yemeklere konur. Makarnalarda dolmalarda, Bayburt'un yöresel yemeği galacoşda ve böreklerde, Ayrıca Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan ve Rusya'da Tarhun isimli gazlı içeceğe tat vermesi için kullanılır.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow