hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Soğuk Kahve Nasıl Yapılır? Evde Buzlu Soğuk Kahve Tarifi...

    Soğuk Kahve Nasıl Yapılır Evde Buzlu Soğuk Kahve Tarifi...
    expand

    Yaz aylarında serinletici lezzetlerden birisi de soğuk kahve olarak bilinmektedir. Son zamanlarda popüler hale gelen soğuk kahveyi evde de pratik bir şekilde hazırlamanız mümkün olmaktadır. Evde bulunan malzemelerle oldukça kolay bir şekilde soğuk kahve hazırlayabilirsiniz. Süt, buz ve granül kahve kullanarak buz gibi bir soğuk kahve hazırlamanız mümkün olmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soğuk Kahve Nasıl Yapılır?

     Soğuk kahve seven kişilerin evde hazırlayabileceği farklı tarifler bulunmaktadır. Soğuk kahve hazırlamak için ilk olarak 2 yemek kaşığı granül kahve uzun bir çırpma kabı içerisine alınır. İçerisine 4 yemek kaşığı kadar sıcak su eklenir ve bir çırpıcı yardımıyla tamamen köpürene kadar çırpılması gerekir. Ardından uzun bir bardağın içerisi buzlarla doldurulur. Üzerine süt ilave edilir.

     Çırparak köpürtülen kahve ise karışımın üzerine ilave edilir. Son olarak ise istediğiniz gibi süsleyerek soğuk kahvenizi servis edebilirsiniz. Soğuk kahve yaparken isteğinize uygun şekilde kahve şurupları da ekleyebilir ve kahvenize farklı bir aroma katabilirsiniz.

     En fazla tercih edilen kahve şurupları arasında karamelli olanları da yer almaktadır. Aynı zamanda çeşitli sosları da buzları bardağa eklemeden önce bardağı süslemek ve kahveyi lezzetlendirmek için kullanmayı tercih edebilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Soğuk kahve yaparken olmazsa olmaz malzemelerden birisi de buz olmaktadır. Kahve tadının kaybolmaması için öncesinde buz kalıbına doldurulan kahveleri dondurarak soğuk kahvenizde kullanabilirsiniz.

     Evde Buzlu Soğuk Kahve Tarifi

     Kafelerde severek tükettiğiniz soğuk kahveleri evde de kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Canınız istediğinde granül yapıda bulunan kahveleri kullanarak pratik bir şekilde buzlu soğuk kahvenizi hazırlayabilirsiniz. Öncelikle soğuk kahvenizi yapmadan önce buzlarınızı hazırlamanız gerekmektedir.

     Ardından tek kişilik soğuk kahve yapmak için 1 yemek kaşığı granül kahvenin üzerine sıcak su ve isteğe göre 1 yemek kaşığı toz şeker eklenerek köpürene kadar çırpıcı yardımıyla çırpılır. Bir bardağın içerisine buzlar ve süt eklendikten sonra köpürtülen kahve de bardağa eklenir ve soğuk kahveniz tüketmeniz için hazır demektir. 

    Soğuk Kahve Nasıl Yapılır Evde Buzlu Soğuk Kahve Tarifi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Farklı bir soğuk kahve hazırlama yöntemi olarak ise kahve yerine sütü köpürtmeyi tercih edebilirsiniz. Kahveyi sıcak suyun içerisinde çözündürdükten sonra bardağa doldurabilirsiniz. Ardından bir çırpıcı yardımıyla sütü köpürterek kahvenin üzerine ekleyebilirsiniz.

     Çırpıcı yerine sütü köpürtmek için french press kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Hiç bir malzemenin bulunmaması durumunda ise bir kavanoz veya şişe içerisine kullanacağınız kadar sütü doldurduktan sonra köpürene kadar çalkalayarak kahvenin üzerine ekleyebilirsiniz. Son olarak ise üzerine sevdiğiniz bir sosu ekleyerek kahve sunumunuzu yapabilirsiniz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow