hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Salata Çeşitleri Nelerdir? En Çok Bilinen Salata Çeşitleri...

    Salata Çeşitleri Nelerdir En Çok Bilinen Salata Çeşitleri...
    expand

    Salatalar çok farklı seçeneklerle yapılmaktadır. Yemeklerin yanında yenilen salatalar dışında, tek öğün olarak da yenilebilen salata çeşitleri vardır. Özellikle her bölgeye göre salata seçenekleri değişiyor. Salatanın içine konulacak ürünler salatanın lezzetini ve faydasını değiştiriyor. Her damak tadına uygun, rengarenk salata çeşitleri yapılabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Salata Çeşitleri Nelerdir?

     Sağlıklı beslenmenin de bir parçası olan salatalar, et, balık veya sebze yemeklerin yanında rahatlıkla tüketilmektedir. Klasik salatalar arasında kaşık salatası, çoban salatası, patates salatası, havuç salatası, Rus salatası, makarna salatası yer almaktadır.

     Aynı zamanda ton balıklı salata, Sezar salatası ve kırmızılahana salatası diyet yapanların veya sağlıklı beslenmek isteyenlerin de ilk seçeneği oluyor. Semizotu ve çilek birleşiminde oluşan salata yaz aylarının en sevilenidir. Yumurta salatasının yanı sıra, pancar salatası da çok seviliyor.

     En Çok Bilinen Salata Çeşitleri Neler?

     Yemeklere eşlik eden en bilinen salatalar arasında çoban salatası bulunmaktadır. Bu salatanın dışında en çok bilinen diğer salata seçenekleri ise yeşil mercimekli salata, patates salatası, marul salatası, Rus salatasıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Zeytin salatası son dönemlerde oldukça ön plana çıktı. Girit yöresine ait olan bu salata çok sevilmektedir. Salata içerisine en çok konulan malzemeler arasında ise marul, domates, salatalık, zeytin, pancar ve patates gibi seçenekler var. 

     Doyurucu Salata Çeşitleri Neler?

     Bazı salatalar bir yemeğin yanında yemek yerine, tam bir öğün olarak hazırlanabilir. Tavuk salatası hem lezzetli hem de çok sağlıklı bir öğün olabilir. Kabak salatası da oldukça lezzetli ve kilo vermek isteyenler için ideal bir öğün olabilir. En doyurucu salatalar arasında yeşil mercimekli salata gelmektedir. Hem yemek yanında hem de tek başına yenilebilen bir lezzettir.

     Türk mutfağının en sevilen ve en lezzetli salatalar arasında Gavurdağı salatası geliyor. Daha çok et yemeklerinin yanına yakışan bu salata çok lezzetli ve faydalı. Oldukça lezzetli salatalardan biri kuru biber ve patlıcan salatası. Üzerine konulan yoğurt ise lezzeti arttıracaktır. Hem doyurucu hem de çok lezzetli bir seçenek. 

     Sıra dışı Salata Çeşitleri Neler?

     Hep bilinen salatalar dışında yeni bir lezzet arayanlar için farklı ve sıra dışı salata seçenekleri de mevcuttur. Hep aynı malzemelerden sıkılanlar için fırınlanmış domatesten yapılmış, mozzarella peynirli bir salata bulunmaktadır. Özellikle yaz sıcağında yenilen bu salata hem doyurucu hem de çok faydalı olacaktır. Roka, zeytinyağı, fırınlanmış domates ve mozzarella peyniri ile yapılan bu lezzet farklıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Avokadolu soslu salata seçeneği de hem sağlıklı beslenmek isteyenler hem de yeni lezzet arayışında olanlar için mükemmel bir seçenek. İçerisinde patates, zeytinyağı, baharat, mısır ve marul eklenerek yapılan salatanın üzerine ise avokado sosu eklenmektedir.

     Tavuklu bulgur salatası tam bir doyurucu öğün niteliğindedir. Özellikle tavuk ve bulgurun buluşması ile enfes bir lezzet ortaya çıkıyor. Izgara tavuk parçaları, haşlanmış bulgur, domates, zeytin, badem, kurutulmuş domatesten oluşan bu salata çok lezzetli ve farklıdır. 

     Rus salatası yine ön plana çıkan farklı bir lezzettir. Tavuklu ve havuçlu salata çok seviliyor ve aynı zamanda az biliniyor. Rendelenmiş havuç içerisine konulan sarımsak, didilmiş tavuk ve biraz mayonez sıra dışı bir tat verecektir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow