hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mutfakta Yenilik: Mikrodalga Fırında Yapabileceğiniz Yemekler

    Mutfakta Yenilik: Mikrodalga Fırında Yapabileceğiniz Yemekler
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Yiyecekleri mikrodalgalar kullanarak ısıttığı bilinen mikrodalga fırın, sadece ısıtmak için değil aynı zamanda pişirmek içinde kullanılmaktadır. Elektromanyetik dalgaların mikrodalgalara dönüştürülmesini sağlayan mekanizma sayesinde cihaz içerisinde dalgaların eşit bir şekilde yayılması mümkün olmaktadır. Mikrodalga fırın kullanarak kısa sürede yapabileceğiniz çeşitli tarifler bulunmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Mutfakta Yenilik

     

     Mutfakta kullanılan geleneksel yöntemlerin dışında son zamanlarda yeniliğe yönelme oldukça fazla önem kazanmıştır. Sıklıkla tercih edilmekte olan geleneksel pişirme yöntemlerinin dışında mikrodalga fırın kullanılarak uygulanan pişirme yöntemlerinin de günümüzde oldukça fazla tercih edildiği bilinmektedir. Hızlı ve pratik bir pişirme yöntemi olarak mikrodalga fırının kullanılması ise son zamanlarda popüler hale gelmiştir.

     

     Mikrodalga Fırında Yapabileceğiniz Yemekler

     

     Mikrodalga fırın kullanılarak yapılabilecek olan çeşitli birçok yemek bulunmaktadır. Mutfağa ayırmak için fazla zamanı olmayan veya yemek yapmakla arası çok iyi olmayan kişilerin pratik bir pişirme yöntemi olarak mikrodalga fırını tercih edebileceğini söylemek mümkün olmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

     Mikrodalga fırın genel olarak buzlu yiyeceklerin çözdürülmesi için veya yemek ısıtmak için kullanılmaktadır. Kısa zaman içerisinde hazırlayabileceğiniz ve büyük porsiyonlara gerek kalmayan tarifler sayesinde birçok tarif yapmanız mümkün olmaktadır. 

     

     Kısa zaman içerisinde mikrodalga fırın kullanarak pizza, patates, kek, makarna, kumpir, kurabiye ve daha birçok lezzetli tarif hazırlamanız mümkün olmaktadır. Üstelik pişirme süresinin hızlı olması, zamandan tasarruf etmeniz için de büyük bir avantaj sağlamaktadır. 

     

     Kendinden Soslu Mikrodalga Kek

     

     Mikrodalga Fırında Pratik Yaş Pasta

     

     Mikrodalgada Kestane

     

     Mikrodalga Fırında Kumpir Tarifi 

     

     Mikrodalgada Kupa Kek Tarifi 

     

     Krep Pizza Tarifi 

     

     Mikrodalga Fırında Yağsız Patlamış Mısır

     

     Mikrodalgada Yumurtalı Ekmek

     

     Pratik Islak Kek Tarifi 

     

     Tereyağlı Kaşarlı Patates Tarifi 

     

     Kupada Mikrodalga Makarna Tarifi 

     

     Mikrodalgada Sufle Tarifi 

     

     Tavuk Butu Tarifi 

     

     3 Dakikada Un Kurabiyesi Tarifi 

     

     Üstelik daha birçok pratik tarifi mikrodalga fırın kullanarak yapmanız mümkün olmaktadır. Yapacağınız porsiyonları tüketeceğiniz şekilde planlayarak taze bir şekilde tüketmeyi tercih edebilirsiniz. 

     

     Mikrodalga Makarna Tarifi 

     

     Bir kupanın içerisine yarım su bardağı makarna, üzerine yarım su bardağından fazla su, tuz ve isteğinize göre baharat ekleyerek yaklaşık 3 dakika pişirin. Makarnanızın piştiğinden emin olduktan sonra üzerine çeyrek su bardağı süt ve yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi ilave ederek 1 dakika daha pişirin. Sonrasında afiyetle tüketebilirsiniz. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

     Mikrodalgada Tereyağlı Kaşarlı Patates Tarifi 

     

     10 dakika içerisinde hazır olacak pratik bir patates pişirme yöntemi arayanlar için mikrodalga oldukça büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Patatesleri yıkayarak soyduktan sonra yuvarlak dilimler halinde doğrayarak borcam tepsisine dizin.

     

     Patateslerin üzerine tuz ve tereyağı ekledikten sonra üzerine de kaşar peyniri ilave ederek 800 derecede 10 dakika pişirerek patateslerinizi hazır hale getirebilirsiniz. 

     

     Mikrodalgada Sufle Tarifi 

     

     Süt, sıvı yağ, toz şeker, kakao, un, vanilya ve kabartma tozu karıştırılarak bir kek harcı hazırlanır. Karışım fincana alınır ve üzerine bir miktar çikolata eklenir. Mikrodalga fırında 100 saniye kadar pişirdikten sonra sufleleriniz tüketmek için hazır demektir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow