hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuymak mı Mıhlama mı? Mıhlama hangi peynirden yapılır? Kuymak Mıhlama tarifi, aynı mı, farklı mı?

    Kuymak mı Mıhlama mı Mıhlama hangi peynirden yapılır Kuymak Mıhlama tarifi, aynı mı, farklı mı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    MasterChef Türkiye yarışmasında bu akşam mıhlama yapılıyor. Kimi kuymak diyor, kimi mıhlama diyor. Peki ama bu ikisi arasındaki fark nedir? Kuymak, Samsun'dan Ardahan'a yani Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Bayburt, Artvin, Çorum, Sivas, Tokat, Amasya ve Erzurum'un Oltu, İspir ve Tortum ilçelerinde yaygın olan, Karadeniz Bölgesi'ne ait bir yemek. Gürcistan, Dağıstan, Azerbaycan ve Kafkasya'nın bazı bölgelerinde de çok popülerdir. İşte Mıhlama hakkında bilgiler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rize muhlaması, Rize ve çevresinde yüzyıllardır bilinen yöresel bir lezzettir. Bu yemeğin yapımında ise yöre halkının kendine özgü tereyağı ve peyniri kullanılmaktadır. Rize'de birçok lokanta ve restoranlarda servis edilmektedir.

    Kuymak mıhlama farkı nedir?

    Peynir Kullanımı: Mıhlamanın aksine kuymak, peynirsiz yapılabilir. Iğdır'da yapılan kuymak, yalnızca tereyağı ile yapılır. Artvin'de ise kuymağın ana malzemesi yöreye özgü kaymaktır. Trabzon kuymağında minzi peyniri ya da imansız peynir kullanılır; muhlama ise Erzurum telli peyniri ile yapılır.

    Kuymak hangi peynirden yapılır?

    Karadeniz bölgesinin sevilen lezzeti, yöreden yöreye değişiklik göstermekle birlikte, en çok Trabzon minzi peyniri ile yapılır. Bunun yanında, çeçil peyniri, Trabzon köy peyniri ya da – hiçbiri yoksa – direkt kaşar peyniri ile yapılabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow