hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır? Evde Lokum Gibi Hünkar Beğendi Tarifi...

    Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır Evde Lokum Gibi Hünkar Beğendi Tarifi...
    expand

    Patlıcan yatağında kuşbaşı etler ile tadana eşsiz lezzetler yaşatan hünkar beğendi, pek çok lezzet severin vazgeçilmezidir. Ana yemek için oldukça uygun bir seçenek olan hünkar beğendinin yapımı da oldukça kolaydır. Saray dönemlerinden günümüze miras kalan bu lezzetli yemek arkasında hüzünlü bir aşk hikayesi saklasa da lezzeti ile deneyenleri mutlu etmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?


    Hünkar beğendi için ilk olarak beğendi tarifi hazırlanır. Közlenmiş olan patlıcanlar soyarak doğranır. Uygun bir tavada un ve yağ kavrulur. Daha sonra doğranmış patlıcanlar eklenir ve ardından yavaş yavaş süt ilave edilir. Kaşar eklenerek bir dakika sonra ocak kapatılır.

    Başka bir tavada etler suyunu çekinceye kadar pişirilir. Sırasıyla ince kıyım soğan, biber eklenir, salça ilave edilir ve en son domatesler eklenir. Ardından göz kararı su eklenerek etler pişmeye bırakılır. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra servis tabağına beğendi üzerine etler koyularak servis edilir.

    Hünkar Beğendi İçin Gerekli Malzemeler

    200 gram kuşbaşı et

    1 adet soğan

    3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ

    1 Adet biber

    1 Adet çekirdeksiz domates

    1 yemek kaşığı salça

    1,5 -2 su bardağı kadar su

    Tuz ve karabiber

    Beğendisi için;

    3 adet orta boy patlıcan

    1 çay bardağı süt

    2 yemek kaşığı tereyağı

    Tuz

    1 yemek kaşığı un

    1/2 su bardağı kaşar rendesi

    Evde Lokum Gibi Hünkar Beğendi Tarifi

    Patlıcanlar fırında ve ya ocakta közlenir. Burada bostan patlıcan daha uygun olacaktır. Aksi takdirde çekirdekli patlıcan acı bir tat verecektir. Közlenen patlıcanların kabuğu soyulup küçük küçük doğranır. Ayrı bir tavada sıvı yağ ve un kavrulur.

    Tavaya patlıcanlar da eklenerek iyice eritilir. Ocağın altı kısık ateşe alınır ve yavaş yavaş karıştırarak süt ilave edilir. İyice karıştırılır. Daha sonra içerisine kaşar eklenir ve ocak kapatılır. Kaşarın erimesi ile beğendi hazırlanmış olur.

    Ayrı bir tavaya yağ konur ve ocağa alınır. Tava ısındığı zaman etler ilave edilir. Suyunu bırakıp çekene kadar etler kavrulur. Daha sonra ince doğranmış soğan ve biber eklenir. 1 -2 dakika kavrulduktan sonra salça eklenerek karıştırılır. Ardından çekirdekleri alınmış doğranmış domates de eklenir. Göz kararı 2 su bardağı kadar su eklenerek kapağı kapatılır ve etler pişene kadar beklenir

    Piştikten sonra tuz ve karabiber eklenir. Servis tabağına önce beğendi üzerine de et koyarak servis edilir. İsteğe bağlı olarak üzerine maydanoz eklenerek süslenebilir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow