Ciğer Sarma nasıl yapılır? Gömlek yağı nedir? Nerelerde kullanılır?

MasterChef yarışmasında jüri üyeleri eleme gecesine özel yarışmacılardan Ciğer sarma yapmalarını istedi. İnsanlar ciğer sarmanın gömlek yağı ile nasıl yapıldığını merak ediyor. İşte Ciğer Sarma gömlek yağı tarifi.
Ciğer Sarma nasıl yapılır? sorusu MasterChef yarışmasıyla gündeme geldi. Ciğer sarma yemeğinin detayları insanların yemeği daha çok merak etmesine neden oldu. Ciğer Sarmanın gömlek yağı ile yapılması gerektiği jüri tarafından söylendi. Gömlek yağını ilk kez duyanlar da oldu. Peki ama Ciğer Sarma nasıl yapılır? Gömlek yağı nedir? Nerelerde kullanılır?
Ciğer Sarma nasıl yapılır?
2 takım kuzu gömlek
İç malzemeleri için
- 3 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 500 gr kuzu ciğeri
- 1 paket dolmalık fıstık
- 1 paket kuş üzümü
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam dereotu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yenibahar
- Tarçın
- Sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için
2 yumurta sarısı gerekmektedir.
Ciğer Sarma nasıl yapılır?
Pirinçleri sıcak su ile ıslatın, bekletin. Kuzu gömlekleri ılık suda bekletin. Kuzu ciğeri küp küp doğranır ve yağsız tavada kavrun. Tuz ekleyin ve kapağını kapatın.
İç harcı için; Tencereye sıvıyağ-tereyağ ekleyin. Yemeklik doğranmış soğanları, dolmalık fıstıkları ekleyip kavurmaya başlayın. Pirinçler süzüp ekleyin. Yenibahar, tuz , tarçın, karabiber, kesme şeker, kuş üzümü ve en son ciğerleri ekleyin, sıcak su ilave edin. İç pilav suyunu çekene kadar pişirin.Nane ve dereotu küçük küçük kıyılıp demlenen pilava eklenir, harmanlanır.
Açılmaları için sıcak suda bekletilen kuzu gömleklerinin suyu süzülür, büyük kareler şeklinde kesilir. Her gömlek çorba kasesine yerleştirilir ve içi ciğerli pilavla doldurulur. Kasenin dışında kalan kenarlar kapatılır ve ters çevrilerek yağlanmış tepsiye alınır. Üzerilerine yumurta sarısı sürülür. 180 derecedeki fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Osmanlı Mutfağından Günümüze! Arda Türkmen Püf Noktasını Verdi! Pastane Şekerparesi Dediğin Böyle Olur!
MASTERCHEF ŞAMPİYONU SERHAT DOĞRAMACI SIRRINI VERDİ! İftar ve sahur için ideal! Bafra pidesi dediğin böyle olur
İftar Sofraları İçin İdeal! Osmanlı Mutfağından Günümüze Kadar Ulaşan Lezzet! Arda Şef Burma Tatlısının Püf Noktasını Verdi!
Ramazan'ın 4. Günü İftar Menüsü: Günün İftar Menüsü Bugün Ne Pişirsem?
Lezzetine hayran kalacaksınız! Mantar sote dediğin böyle olur! '1 kaşık ekleyin, farkı görün!'