hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evde kaymaklı ekmek kadayıfı nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Kaymaklı ekmek kadayıfının tarifi bu lezzetli tatlıyı evlerinde denemek isteyen kişiler tarafından araştırılıyor. Baklava ve diğer şerbetli tatlılara oranla tüketimi daha hafif olan kaymaklı ekmek kadayıfı lezzetiyle de tatlı düşkünlerinin tercihi oluyor. Peki, kaymaklı ekmek kadayıfı nasıl yapılır ve yapımı için gerekli olan malzemeler nelerdir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaymaklı ekmek kadayıfının yapılışı misafirlerine lezzetli bir tatlı sunmak isteyen kişiler tarafından araştırılıyor. Birçok farklı yörede sıklıkla tercih edilen tatlı çeşitlerinden olan ekmekli kadayıf kaymakla birlikte tüketildiği için şerbet yoğunluğu baklava ve diğer ağır tatlılarda olduğu kadar rahatsızlık oluşturmuyor.

    KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI MALZEMELERİ

    • 1 adet 650-750 gr ekmek kadayıfı (30-35 cm çapında)
    • 1 kg toz şeker
    • 2 litre su
    • Kaymak
    • 1 adet en az 50 cm çapında alüminyum tepsi

    KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI YAPILIŞI

    Önce 2 parçalı ekmek kadayıfını bir tepsiye koyun. Üzerine ılık su (ama parmağı yakmasın) döküp gezdirin. Sonra fazlasını musluğa döküp biraz yumuşatın.

    Şimdi ekmek kadayıfını en az 50 cm çapında büyükçe bir alüminyum tepsiye aktarın. Çünkü karamelize edeceğimiz şerbeti döktüğümüzde ekmek kadayıfı şişecek, büyüyüp genişleyecektir.

    Büyükçe bir tencereye şekerin yarısını koyun. Orta ısıda bir tahta kaşıkla arada karıştırıp, şekeri ezerek iyice eriyip, karamel rengi oluncaya dek pişirin. Koyu bal kıvamlı şekerin üzerine uçakta durarak (çünkü üzerinize sıçrayabilir), kaynar suyu azar azar aktarın. Şekerin bir kısmı topak topak olacaktır. Tekrar kaynatıp 5-6 dakika kadar topak kalan şekeri de eritin. Karamel tadındaki karamelize edilmiş şerbeti hemen ekmek kadayıfının üzerine gezdirin. Sonra da ocağın 2 gözünü de kısık ateşe getirip tepsiyi oturtun.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kalan şekeri ekmek kadayıfının üzerine serpin. Her şeker serpişinizde tepsinin içindeki karamel şerbetten kepçeyle alıp şekerin üzerine gezdirin. Sonra da tepsiyi çevire çevire, yine içindeki şuruptan alıp kadayıfın üzerine gezdirerek pişirmeye devam edin.

    Bu işlemleri sürekli tekrarlayıp, kadayıf şurubu iyice çekinceye dek kısık ateşte pişirin. Ocaktan alın. En az 5-6 saat bekletin. Soğutun ve dilimleyerek kaymakla beraber servise sunun.

    Diğer Şerbetli Tatlı Tarifleri için tıklayınız...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow