hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Kupada son İtalyan’ın zaferi ve şu çılgın Türkler

    04.07.2024 Perşembe | 13:26Son Güncelleme:

    EURO24’te artık sona doğru yol alıyoruz. A Milli Takımımız zoru başardı ve favori gösterilen Avusturya’yı yenerek çeyrek finale çıktı. Üstelik kart cezalısı kaptanımız Hakan Çalhanoğlu’nun yokluğunu hissetmeden. Turnuvanın başlangıcında 5 takımın başında İtalyan hocalar vardı. İtalya’yı Luciano Spalletti, Belçika’yı Domenico Tedesco, Slovakya’yı Francesco Calzona, Macaristan’ı Marco Rossi ve Türkiye’yi Vincenzo Montella çalıştırıyordu. Beşliden sadece Vincenzo Montella Ay Yıldızlı takımın başında başarısını sürdürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son şampiyon İtalya’nın çeyrek finale kalma maçında İsviçre’ye 2-0 gibi net bir skorla yenilip elenmesi üzerine Luciano Spaletti ve talebeleri ülkelerinde topa tutuldu. ‘Bidonlar utanın’, ‘Rezalet’, ‘Kabızlar’, ‘Yazıklar olsun’ spor gazetelerinin manşetleriydi. Sosyal medyada ‘Azzurri’ler yerden yere vuruldu.

    Diğer İtalyan hocaların çalıştırdığı takımlarda sapır sapır dökülünce çeyrek final vizesini alan Vincenzo Montella’nın Türkiye’si birden kıymete bindi. Şimdi İtalyanlar Hollanda ile eşleşen Milli Takımımızı destekliyor. Roma’da top koştururken attığı her golden sonra kollarını yana açarak uçak taklidi yaparak sahayı dolaşan ve adı ‘Teyyarecik’e çıkan Vincenzo Montella’nın bu başarısının rastlantı olmadığı yorumlanıyor.

    İtalya’yı son Avrupa Şampiyonu yapan Roberto Mancini’den sonra bir türlü istikrarı yakalayamayan İtalya Futbol Federasyonu’nun Luciano Spalletti sonrası için Milli Takımımızın Teknik Direktörünü ciddi şekilde düşünmeye başladı. Kupadaki son İtalyan’ın başarı grafiği yükseldikçe değeri de artıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çeyrek finale kalan takımlar arasında yaş ortalaması en genç olan Türkiye’nin sürpriz yapması, ayrıca en çok seyirciye sahipliği de futbol camiasında fazlasıyla konuşuluyor. Kupayı düzenleyen Almanlar kadar, İtalyanlar, İspanyollar, İngilizler hatta Cumartesi günkü rakibimiz Hollandalılar bize ‘Çılgınlar’ kelimesini yakıştırıyorlar.

    Oysa bize ‘Şu Çılgın Türkler’ ünvanını büyük yazarımız Turgut Özakman aynı adlı kitabıyla vermişti. Son İtalyan Vincenzo Montella ve sahadaki ‘Çılgın Türkler’in yolu açık olsun.