hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Cenazede 'selfie' rezilliği

    01.09.2024 Pazar | 12:48Son Güncelleme:

    Çok yönlü sanatçı Cihat Tamer Ataköy’den kırk yıllık komşumuzdur. Mütevazi kendi halinde bir insandır. Sabahları evinden çıkar, yürüyerek durağa gider ve Yeşilköy-Taksim otobüsüne biner. Prova veya set çalışmaları için hep toplu taşımacılığı kullanır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küçüklüğünden beri mahalleden aşina olduğumuz oğlu Attilla Tamer de tıpkı babası gibi efendi, kibar ve saygın biriydi. Ne yazık ki yakalandığı amansız hastalığa yenilerek 57 yaşında aramızdan ayrıldı. Allah rahmet eylesin. Cenazesine babası Cahit Tamer’in meslektaşları da katıldı.

    Onlardan biri de yılların oyuncusu Zihni Göktay’dı. Acılı babayı hiç yalnız bırakmadı hep yanında durdu. Bir ara Turhan Öge adlı bir müzisyen yanlarına yaklaşarak taziye sözleri sarf edeceğine kolunu Zihni Göktay’ın omzuna umursamazca atarak elindeki cep telefonuyla selfie çekti. Bu enstantaneyi sosyal medyada görünce herkes gibi ben de sinirlendim. O müzisyeni tanımam ama bir çok meraklının ünlüleri görmek ve resim çektirmek için cenaze törenlerine gittiğini biliyorum. Utanç verici bir durum. Cenaze yakınlarının acılı anlarından faydalanma yoluna gitmek çok büyük saygısızlık.

    Benzer bir durum benim de başıma geldi. Aile büyüğümüz ve doktorumuz Prof. Dr. Turgay Atasü’nün Teşvikiye Camii’nde düzenlenen cenaze töreni çok kalabalıktı. Birkaç meslektaş banklara oturmuş vefat eden değerli büyüğümüzle ilgili anılarımızı anlatıyorduk. Birden yanımıza ellerinde cep telefonlu iki adam geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birlikte resim çektirmek istediklerini söylediler. Benden önce sevgili Namık Koçak kibarca sırası olmadığını dile getirdi ve onlar söylenerek uzaklaştılar.

    Bazı ünlülerin katıldıkları cenaze törenlerinde selfie nedeniyle zor anlar yaşandıklarını biliyorum. Ama acılı baba Cihat Tamer ve Zihni Göktay’ın yaşadıkları rezilliğe, saygısızlığa ve vicdansızlığa karşı sadece ‘Pes doğrusu’ diyebiliyorum.