hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    81. Venedik Film Festivali'ne yıldız yağıyor

    03.09.2024 Salı | 12:26Son Güncelleme:

    Gel de kıskanma! Yıllarca Venedik Film Festivali’ni yerinde izledim, sinema dünyasının yüzlerce ünlüsüyle röportajlar yaptım ama hiçbir zaman bu yılki kadar yıldız bir araya gelmemişti Lido Adası’nda. Öyle ki gazeteciler, foto muhabirleri kimi nasıl, ne zaman, nerede takip edeceklerini şaşırmış durumdalar. İnanın yarışma ve yarışma dışı filmler bile tanınmış oyuncular kadar ilgi çekmiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Festival sinema salonlarında değil sanki Kırmızı Halı’da yaşanıyor. Tabii seyirciler, meraklılar, oyuncu hayranları sabahın köründe kırmızı halı etrafında yer kapma yarışına giriyorlar. Keza foto muhabirleri de öyle. Ancak Kırmızı Halı’yı fethedenler yönetmen Jon Watts’ın yarışma dışı ‘Wolfs’ filminin iki dev oyuncusu George Clooney ve Brad Pitt oldu. 2008’den bu yana ilk kez kamera karşısında bir araya ‘Wolfs’ filminde gelen fenomenler dakikalarca şov yaptılar. Dans ettiler, hayranlarına koştular, foto muhabirlerinin arasına dalarak ellerinde makine resim çektiler. Bu arada düşerek yaralanan bir foto muhabirine ilk yardımı George Clooney yaptı. George Clooney’nin avukat eşi Amal Alamuddin ile Brad Pitt’in nişanlısı İnes de Ramon bütün bu yaşananları kenardan coşku ile izlediler. Tabii bu görüntüler Tik Tok aracılığı ile bütün dünyaya yayıldı ve milyonlarca izleyiciye ulaştı.

    81. Venedik Film Festivaline yıldız yağıyor

    Bu iki yakışıklı dışında Venedik Film Festivali’ne gelen ve gelecekler listesi hayli kalabalık. Festival’in yöneticisi Alberto Barbera yıl boyunca dersini iyi çalışmış. Venedik ve Cannes film festivalleri kıyasıya mücadele ediyor. Katılan filmlerin kalitesi kadar konuk sanatçıların adları da çok önemli. Şöyle bir listeye bakıyorum. İlk ciddi konuk Angelina Jolie oldu. Organizasyon Angelina Jolie ile eski eşi Brad Pitt’i Festival’de aynı anda Lido Ada’sında ağırlamamak için adeta taklalar attı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    81. Venedik Film Festivaline yıldız yağıyor

    Lady Gaga, Jude Law, David Craig, Monica Bellucci, Ethan Hawke, Tim Barton, Julianne Moore, İspanyol yönetmen Pedro Almodovar, Richard Gere, Tilda Swinton, Cate Blanchett, Sigourney Weaver, Joaquin Phoenix, Avustralyalı yönetmen Peter Weir, Nicole Kidman, Eva Green, Antonio Banderas, Kevin Kline ve Sophie Wilde... Ancak liste hafta sonuna kadar mutlaka uzayacaktır.

    Yukarıdaki ünlü isimlerin büyük bir bölümüyle geçmişte yine Venedik’te röportaj yapmıştım. Ama böylesine kalabalık bir ünlüler topluluğuna hiç rastlamamıştım. Kıskandım doğrusu.