hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Başbakan Meloni'yi zor durumda bırakan yasak aşk skandalı

    06.09.2024 Cuma | 14:10Son Güncelleme:

    AB bünyesinde lider olmaya çalışan İtalya Başbakanı faşist eğilimli Giorgia Meloni kabinesinde güvendiği Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano’nun yaşadığı yasak aşk skandalı nedeniyle zor günler geçiriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konu Kültür Bakanı’nın evlilik dışı yaşadığı ilişki dışında sevgilisi sosyal medya ‘influenceri’ Maria Rosaria Boggia’nın elinde hükümeti sarsacak nitelikte kayıtların olabileceği ile ilgili.

    Zaten Giorgia Meloni’yi tedirgin eden de bu gelişmeler. Çünkü Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano tarafından ısrarla danışman yapılmak istenen 41 yaşındaki Boccia’nın devlet sırlarını bildiği hatta bir çok resmi ziyarete katıldığı da ortaya çıktı. Instagram aracılığı ile Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano’yla aşk yaşadığını itiraf etmesi sonrası patlayan skandal Roma’da hükümeti karıştırırken Başbakan Meloni’nin soğukkanlı davranması dikkatleri çekti.

    Boccia sosyal medyada daha da ileriye giderek bazı gizli konuşmalara ve hükümetin yaptığı gizli görüşmeleri hatta 62 yaşındaki bakan sevgilisi ile cinsellik içeren yazışmaları kaydettiğini ve zamanı gelince açıkça paylaşacağını duyurdu.

    Başbakan Meloni’ye istifasını sunan Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano önce gazeteci eşi Federica Corsini sonrada hükümete yaşattığı utançtan dolayı diğer bakanlardan özür diledi. Temkinli davranan Giorgia Meloni, Kültün Bakanı’nın istifasını kabul etmedi ama bir soruşturma açılması kararı aldı.

    Medya yasak aşk skandalını derinleştirirken Giorgia Meloni’nin Verona’da programlanan G7 Parlamenter zirvesine son anda gitmeyip zumla katılacağını açıklaması durumun vahimliğini yansıtmış oldu.

    Boggia ise verdiği röportajlarda Bakan Gennaro Sangiuliano’nun resmi iş gezilerine devlet bütçesiyle katıldığını, her sabah bakanlık aracının evine gelip kendisini aldığını hatırlatarak ‘Bu bir aşk mıydı, tehdit miydi bakana sorun. Ben sadece beni danışman yaptığı için teşekkür ettim. Elimdeki deliller yeterli nitelikte’ dedi.

    Bakan Gennaro Sangiuliano ise istifasının kabul edilmediğini ve görevinin başında olduğunu söylerken diğer bakanların yasak aşk hikayesinden çok rahatsız olduklarını Başbakan Giorgia Meloni’ye ilettiklerini belirttiler. Top şimdi AB bünyesinde ciddi bir yara alan Meloni’de.