hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    'Cahil Periler' dizi oluyor

    04.03.2021 Perşembe | 09:40Son Güncelleme:

    Ferzan Özpetek’in yönettiği ilk film ‘Hamam’dı. 1997 yılında İtalya’da vizyona giren ve başrollerini Alessandro Gassman, Francesca d’Aloja, Mehmet Günsur, Halil Ergün ve Şerif Sezer’in paylaştığı yapıt yine İtalya’da o dönemde üyesi olduğum ‘Stampa Estera’ yani Yabancı Basın Birliği'nin geleneksel ‘Globo d’Oro’ (Altın Küre) sinema ödüllerinde ‘En İyi Film’ ödülünü açık ara kazanmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Filmin büyük bir bölümü İstanbul’da çekilmiş ve muhteşem görüntülerle kült eser kabul edilmişti.

    Ferzan Özpetek’in ikinci filmi ‘Harem Suare’ idi. Sultan Abdülhamit döneminde adı üzerinde Harem’i anlatan bu yapıtta Haluk Bilginer Sultan Abdülhamit’i canlandırırken yaşlı Safiye’yi Lucia Bose, genç Safiye’yi Marie Gillain ve Gülfidan’ı ise ödüllere layık görülen Serra Yılmaz oynuyordu.

    Türk asıllı İtalyan yönetmenin üçüncü filmi merakla bekleniyordu. 2000 yılında çekilen ve bir yıl sonra galası yapılan ‘Le Fate Ignoranti’ (Cahil Periler) Ferzan Özpetek’ in yönetmenlik koltuğundaki olgunluk dönemi olarak kabul edilir. 'Cahil Periler’in senaryosunu Gianni Romoli’ nin yazdığı Margherita Buy, Stefano Accorsi, Serra Yılmaz ve ‘Kargo’ grubunun eski solisti Koray Candemir’in başrollerini paylaştığı film Amerika’da da hasılat yapmış ve İtalya’da beklenenden daha fazla ilgi görmüştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cahil Periler dizi oluyor

    Roma yakınlarında bir sayfiyede 15 yıllık bir mutlu evlilik sürdüren Antonia ve Massimo, Massimo’nun trafik kazası geçirip hayatını kaybetmesiyle beklenmedik gelişmelere neden olur. Antonia’nın annesi Massimo’ nun ofisinden eşyalarını toplar ve Antonia’ya teslim eder. Ofisten gelen bir tablo Antonia’nın dikkatini ve çeker ve kocası Massimo’nun 7 yıldır bir yasak ilişki yaşadığını ortaya çıkarır izini sürer, şaşırtıcı bir gerçekle yüzleşir.

    ‘Cahil Periler’ tam 20 yıl sonra bu kez ekranlara TV dizisi olarak yansıyacak. Yönetmen Ferzan Özpetek zamanında seyirci ve hasılat rekorları kıran, ödüllere layık görülen ve bir kült filmi sayılan ‘Cahil Periler’i diziye uyarlamasının bilgilerini verirken bu filmi izleyenleri yerinden oynatacağını belirtti.

    Disney Yapımcılık adına 50’şer dakikadan 8 bölümden oluşacak ‘Cahil Periler’ için Ferzan Özpetek "İlk 4 bölümü ben, son 4 bölümü ise yardımcım Gianluca Mazzela’nın yönetecek. Bir kadının, kocasının 7 yıldır bir ilişkisi olmasını bu otantik bir kültürel fenomen eserde ölümünden sonra öğrenmesini çekimden 20 yıl sonra başka boyutlarla anlatacağım. Sanırım günümüzde böyle bir yasak ilişkinin ortaya çıkması 20 yıl öncesine göre daha az rahatsızlık yaratabileceğini düşünüyorum. Çünkü bununla ilgili gerçek olaylar yaşandı hatta başka filmlere konu bile oldu"  diyerek filmin bir bölümünün İstanbul’da çekmeyi düşündüğünü ve üç yıl sonra tekrar İstanbul’a dönme fikrinin kendisini heyecanlandırdığını da sözlerine ekledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    30 yıllık dostum Ferzan Özpetek film dışında ciddi opera eserlerini sahnede yönetti. Son olarak dizi yıldızı Can Yaman’ın oynadığı ünlü bir makarna firmasının reklam filmine imzasını attı.

    ‘Cahil Periler’ in yeni versiyonunu merakla bekliyoruz.

    Cahil Periler dizi oluyorFotoğraf: Reha Erus