hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    BERLUSCONİ YAYIN GRUBU'NDAN BÜYÜK KARAR: BÜTÜN TÜRK DİZİLERİ SATIN ALINACAK

    08.08.2024 Perşembe | 09:49Son Güncelleme:

    Yaşamını yitiren babası Silvio Belusconi’nin yerine holdingin başına geçen Pier Silvio Belusconi CEO’su olduğu Mediaset Grubu’na talimat vererek piyasadaki tüm Türk TV dizilerinin satın alınmasını istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pier Silvio Berlusconi kendi kurumlarının üç kanalından biri olan ‘Canale 5’e ve ekonomi gazetesi ‘İtalia Oggi’ ye yaptığı açıklamada ‘Ne zaman annemi ziyarete gitsem ‘Hoş geldin oğlum, şu anda bir Türk dizisini heyecanla izliyorum, ya yanıma otur ve benle seyret ya da başka zaman gel’ diyor sözleriyle piyasadaki tüm Türk dizilerini alacağını duyurdu.

    Holdingin en güçlü kolu olan Mediaset yayıncılık kuruluşunun hem başkan yardımcısı hem de CEO’su olan Pier Silvio Berlusconi ablası genel başkan Marina’nın onayı ile böyle bir karar aldığını, ilham kaynağının ise annesi Carla Elvira Dall’Oglio olduğunu itiraf etti.

    ‘Canale 5’, ‘Italia 1’ ve ‘Rete 4’ gibi belli başlı özel kanalların sahibi Berlusconi ailesi gelecek sezon için ‘Prime Time’ akşam kuşağında iki kanalı dışında Türk dizilerine ayıracağını bazı dizileri ise rakiplerine kaptırmamak için tamamen internet üzerinden yayınlanacağını da sözlerine ekledi.

    Geçen sezon ‘Canale 5’ de yayınlanan ‘Bir Zamanlar Çukurova’ dizisinin tüm İtalya dizi tarihinde en çok rating aldığı biliniyor. Hemen hemen her gece ekranlara ‘Terra Amara’ (Acı Toprak) adıyla gelen dizinin bütün oyuncuları Pier Silvio Berlusconi’nin hayat arkadaşı Silvia Toffanin’in sunduğu ‘Verissimo’ programına davet edilmiş ve seyircilerle tanıştırılmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada paralı ve şifreli kanal olan ‘La 5’ de ise yeni sezona ‘Bambaşka Biri’ ile başlayacak olduğu kuruluşça doğrulandı. Pier Silvio’nun 82 yaşındaki annesi Carla Elvira Dall’Oglio’nun ise sıkı bir Demet Özdemir ve İbrahim Çelikkol hayranı olduğu ve bu yüzden ‘Doğduğun Ev Kaderindir’ dizisinin öncelikle satın alındığı belirtildi.

    Öte yandan Hande Erçel ve Burak Deniz’in rollerini paylaştığı ‘Bambaşka Biri’ de Eylül ayında ekranlara gelecek. Ancak Pier Silvio Berlusconi’nin sır gibi sakladığı ve yayınlamak için gün saydığı bir başka dizi de başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ve Serenay Sarıkaya’nın karşılıklı oynadıkları ‘Aile’ olarak İtalyan medyasına yansıdı.

    55 yaşındaki CEO Pier Silvio Berlusconi, Demet Özdemir hayranı annesini kırmayarak ‘Benim Adım Farah’ı da satın alınacak Türk dizileri listesine eklemiş.

    Mediaset’in deneyimli dizi simsarlarının İstanbul’da karargah kurduğu da Milano’dan gelen son haberler arasında yer alıyor.