2 Yıllık Sosyal Hizmetler Mezunu Ne İş Yapar? 2 Yıllık Sosyal Hizmetler Bölümü Çalışma Alanları...
2 yıllık Sosyal Hizmetler mezununun yardıma muhtaç kişilerin barındığı her yerde çalışma imkanı vardır. Çalışma alanının fazla olmasından dolayı Sosyal Hizmetler Bölümü sık sık tercih edilmektedir.
2 yıllık Sosyal Hizmetler bölümünden mezun olan kişilerin özel kuruluşlarda ya da kamu kurumlarında çalışmaları mümkündür. Resmi kurumlarda memur olarak çalışmak isteyenlerin KPSS'ye girmeleri ve gerekli puanı alarak memur olmaları gerekir. Özel sektörde ise KPSS şartı bulunmaz.
2 Yıllık Sosyal Hizmetler Bölümü Çalışma Alanları
Sosyal hizmetlere ihtiyaç olan her yerde ve kurumda çalışma alanına sahip olurlar. Sosyal hizmetler bölümünden mezun olan kişilerin;
Kadın Sığınma Evlerinde
Devlet Yurtlarında
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında
Çocuk Esirgeme Kurumlarında
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Bağlı Olan Kuruluşlarda
Engellilere Yönelik olan Özel Eğitim Kuruluşlarında çalışmaları mümkündür.
Çalışma alanına giren tüm bu kurumlarda yardıma ihtiyacı olan kişilere bakım yapılmaktadır. 2 yıllık Sosyal Hizmetler Bölümünden mezun olan kişilerin tüm bu kurum ve kuruluşlarda çalışmaları mümkündür.
2 Yıllık Sosyal Hizmetler Bölümü Nedir?
Bakıma ve yardıma ihtiyacı olan insanlara barındıkları yerde hizmet vermekle görevli olan kişiler Sosyal Hizmetler Bölümünden mezun olan kişilerdir. Bu kişilerin barındıkları yerde sağlıklı bir şekilde yaşamaları bu kişilerin görevleridir. Bu bölüm sayesinde ülkemizde yardıma ihtiyacı olan kişilere yardım eli uzatma ve onların daha iyi bir şekilde yaşamalarını sağlamak mümkündür. Bu bölümden mezun olan kişilerin özel ya da kamu sektöründe çalışmaları mümkündür. Çalışma alanı geniş olduğu için Sosyal Hizmetler Bölümü son zamanlarda birçok öğrenci tarafından tercih edilen bir bölüm halini almıştır.
2 Yıllık Sosyal Hizmetler Bölümü Dersleri Nelerdir?
Sosyal Hizmetler Bölümünü okumak isteyen kişilerin gördükleri dersler şu şekildedir:
Göçmen ve Sığınmacılara Sosyal Hizmet
Engelli Bakımı ve Rehabilitasyonunu Planlama
Sosyal Güvenlik
İnsan Davranışı ve Sosyal Çevre
Sosyal Hizmet Mevzuatı
Sosyal Hizmete Giriş
Çalışma Etiği
Temel Bakım Hizmetleri
İnsan Davranışı ve Sosyal Çevre
Engellilere Sosyal Hizmet
Ruh Sağlığı ve Bozuklukları
Sosyal Antropoloji
Psikoloji
Hukukun Temel Kavramları
Tüm bu derslerin yanı sıra uygulamalı dersler ve seçmeli dersler de olması mümkündür. Bundan dolayı üniversiteler arasında derslerde değişiklikler olması mümkündür.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Çıtır Çıtır Katmerin Püf Noktası Bu Haberde Saklı! MasterChef Yarışmacılarına Taş Çıkartın! Hafta Sonu Kahvaltısı İçin İdeal
Bursa elektrik kesintisi 26 Ekim 2024: Bursa'da elektrikler ne zaman gelecek?
Magnum 3.dönem çekiliş sonuçları 2024 kazananlar listesi! Magnum çekiliş sonuçları açıklandı mı?
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı şiirleri: 1, 2, 3, 4, 5 kıtalık uzun, kısa Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiirler...
OSMANLI TIBBINDA SAĞLIKLI BESLENME | Meyveyi dalından koparıp hemen yemeyin! Ağır yiyeceklerle bunları tüketin! Sütle bu besinleri asla tüketmeyin! Sürekli ekşi yerseniz… (ALTIN ÖĞÜTLER)