2 Yıllık İlahiyat Mezunu Ne İş Yapar? 2 Yıllık İlahiyat Bölümü Çalışma Alanları...
2 yıllık İlahiyat bölümünden mezun olan kişilere İlahiyat Meslek Unvanı verilir. 2 yıllık İlahiyat bölümünden mezun olanların müezzin, imam ya da Kur'an öğreticisi olma imkanı bulunmaktadır.
2 Yıllık İlahiyat Mezunu Ne İş Yapar?
İlahiyat bölümünü 2 yıl okuyan kişilere İlahiyat Meslek Unvanı verilmektedir. Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından görevlendirilmeleri mümkündür. Çeşitli il, ilçe ya da köylerdeki İmam Hatip okullardan ya da camilerde çalışma imkanları vardır. Aynı zamanda 2 yıllık İlahiyat mezunu olan kişiler Kuran kurslarında Kur'an-ı Kerim öğretmenliği de yapabilirler.
2 Yıllık İlahiyat Bölümü Çalışma Alanları
2 Yıllık İlahiyat bölümünden mezun olan kişilerin imam, müezzin ya da Kur'an kurslarında öğretici olma imkanları bulunmaktadır. Devletin çeşitli kurumlarında çalışma imkanı olan bu kişiler DGS sınavına girerek bölümlerini 4 senelik İlahiyat bölümüne de tamamlayabilirler. Ayrıca KPSS sınavına girerek memur olmaları da mümkündür. Camilerde imamlık ya da Kur'an öğretmenliği yapmak gibi çalışma alanlarına sahiplerdir.
2 Yıllık İlahiyat Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
2 yıllık İlahiyat bölümünde okutulan dersler her ne kadar farklılık gösterse de ortak derslerle de karşılaşmak mümkündür. 2 yıllık İlahiyat bölümünde verilen dersler şu şekildedir:
Arapça 1
İslam Sanatları Tarihi
İlk Dönem İslam Tarihi
İslam Ahlak Esasları
İslam İbadet Esasları
İslam İnanç Esasları
Arapça 2
Türk İslam Edebiyatı
İslam Kurumları ve Medeniyetleri
İslam Hukukuna Giriş
Hadis Tarihi ve Usulü
Tefsir Tarihi ve Usulü
Arapça 3
Türk Dili 1
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1
Din Psikolojisi
İslam Mezhepleri Tarihi
İslam Düşünce Tarihi
Günümüz Fıkıh Problemleri
Tefsir
Arapça 4
Türk Dili 2
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2
Din Eğitimi ve Din Hizmetlerinde Rehberlik
Yaşayan Dünya Dinleri
Din Sosyolojisi
Kelam'a Giriş
Hadis
İlahiyat Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?
İlahiyat bölümünü okuyan kişilerin sabırlı olmaları ve ekip çalışmalarını sevmeleri gerekir. Planlı çalışmak, okumayı ve araştırmayı sevmek oldukça önemlidir. Hitabet yeteneği gelişmiş olması ve dini ilimlere de ilgi duyması önemlidir. İlahiyat bölümünü okuyacak olan kişilerin kendini sürekli geliştirmesi ve dinler hakkında da genel kültür bilgisine sahip olması gerekir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Hiç Bu Şekilde Tatmadınız: Bal Kabaklı Kahve Denediniz Mi? Soğuk Kışın Aylarında Farklı Bir Lezzet Keşfedin!
Yoğurdun içine ekleyin etkisi müthiş! Kan şekerini dengeliyor, sindirimi düzenliyor
Arıların ürettiği bal mumu şifa dağıtıyor! Cilt bakımı, solunum yolu rahatsızlıkları, enfeksiyonlar... Etkilerini duyunca şaşıracaksınız! Kilosu 2 bin lira
Bilime göre egzersiz için en iyi zaman: Sabah 8 ve akşam 6! İşte sabah, öğle, akşam egzersizlerinin vücuda etkileri
Doğal ilaç olarak biliniyor ama... 'Acı biber ve zerdeçal' gerçekten faydalı mı? Baharatların sağlığa etkileri araştırıldı! İşte sonuç