hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA HABERİ: Diyarbakır'da kaybolan Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu: 24 gözaltı

    İçişleri Ali Yerlikaya, Diyarbakır Bağlar'da kaybolan Narin Güran'ın cansız bedeninin Jandarma ekipleri tarafından bulunduğunu duyurdu. Narin'in cansız bedeni köye bir kilometre uzaklıkta Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. Bulunan beden incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, "(Narin'in cansız bedeni) Dere kenarında, çuval içerisinde, üzeri taşla gizlenmiş vaziyette sabah saat 08.45 sıralarında maalesef ölü olarak bulundu" açıklamasını yaptı. Soruşturma kapsamında 24 şüpheli gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta 15.00 sıralarında Narin Güran'dan haber alamayan ailesinin yetkililere bildirmesi üzerine bölgede arama çalışmalarına başlanmıştı.

    Kolundaki ısırık izi nedeniyle gözaltına alınan Narin'in ağabeyi serbest kalmış daha sonra ise Narin'in amcası gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. 

    8 yaşındaki Narin'in 8 Eylül 2024 sabahı cansız bedenine ulaşıldı.

    SON DAKİKA HABERİ: Diyarbakırda kaybolan Narin Güranın cansız bedeni bulundu: 24 gözaltı

    OTOPSİ İŞLEMLERİ SÜRÜYOR, DEFİN İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

    Bağlar ilçesinin kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde arama çalışmalarının 19’uncu gününde mahalleye 2 kilometre mesafedeki Eğerturmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemleri sürüyor. Küçük kızın yakınları kurumun önünde beklerken, mahalle mezarlığında da defin işlemleri için hazırlıklar başladı. Mezarlığa getirilen kepçe, mezar açmaya başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada, mahallede alınan geniş güvenlik önlemleri ise sürüyor.

    SON DAKİKA HABERİ: Diyarbakırda kaybolan Narin Güranın cansız bedeni bulundu: 24 gözaltı

    21 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 19 gün sonra mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki Eğerturmaz Deresi’nde çuvalda cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 21 şüpheli gözaltına alındı.

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

    “Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran evladımızın ölümünden sorumlu olanlarla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir. Hepimizi derinden üzen acı olayın açıklığa kavuşması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 1 Cumhuriyet başsavcıvekili ile 3 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirilmiştir. Narin kızımızla ilgili otopsi işlemi devam etmektedir. Soruşturmanın bu aşamasında 21 şüphelinin gözaltına alınması talimatı verilmiştir. Narin evladımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2 ŞÜPHELİYE DAHA GÖZALTI

    Gelen son dakika bilgisine göre; Narin Güran cinayetine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 2 şüpheli daha gözaltına alındı. Böylelikle gözaltına alınan kişileirn sayısı 23'e yükselmiş oldu.

    BAKAN TUNÇ: GÖZALTI SAYISI 24'E YÜKSELDİ

    Bakan Tunç, "Soruşturmanın bu aşamasında gözaltına alınan kişilerin ifade işlemleri devam etmektedir. Her ayrıntı tek tek titizlikle incelenmekte olup, elde edilen deliller doğrultusunda 1 kişi daha gözaltına alınmış, soruşturmada gözaltındaki kişi sayısı 24’e yükselmiştir." açıklamasını yaptı.

    CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ADLİ SÜRECİN BİZZAT TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

    "Adli sürecin bizzat takipçisi olacağım diyen" Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamalarda bulundu:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bu sabah na’şına ulaşılan Narin kızımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Canice, vahşice katledilen Narin’in acı haberi hepimizi derinden yaraladı; üzüntümüzün tarifi yok. Narin kızımızın kayıp ihbarının alınmasından itibaren güvenlik güçlerimiz çok yoğun bir şekilde kendisine canlı ulaşmak için gayret gösterdiler. 19 gün boyunca süren aramalar neticesinde maalesef yüreklerimize su serpen bir haber alamadık. Narin’i katledenlerin adalet önünde mutlaka hesap vermesini sağlayacağız. Narin evladımızı bizden kopartanların hak ettikleri en ağır cezayı almaları için adli sürecin bizzat takipçisi olacağımın bilinmesini istiyorum."

    CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Diyarbakır Bağlar'da kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin yavrumuza Allah'tan rahmet diliyorum. Olayın ilk anından itibaren titizlikle yürütülen soruşturma sonucunda, sorumluların adalet önünde en ağır cezayı almaları için sürecin takipçisi olacağız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SON DAKİKA HABERİ: Diyarbakırda kaybolan Narin Güranın cansız bedeni bulundu: 24 gözaltı

    FAHRETTİN ALTUN: CUMHURBAŞKANIMIZ YAKINDAN TAKİP ETMEKTEDİR

    İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yaptığı açıklamada; 'Diyarbakır Bağlar’da 19 gün önce kaybolan ve ilk dakikadan itibaren güvenlik birimlerimiz tarafından aranan Narin kızımızın cansız bedenine ulaşılmış olması hepimizi kahretmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, hâlihazırda yürütülen soruşturmanın titizlikle devam etmesi ve olayın tam anlamıyla aydınlatılarak Narin kızımızın canına kast edenlerin adalet önünde hesap vermesi için konuyu yakından takip etmektedir. Narin kızımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyoruz. Mekanı cennet olsun…' dedi.

    VALİ ZORLUOĞLU: ÇUVAL İÇERİSİNDE, ÜZERİ TAŞLA GİZLENMİŞ VAZİYETTE BULUNDU

    Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım ile birlikte Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili açıklama yaptı. Vali Zorluoğlu, “Bilindiği üzere, ilimiz Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde ailesiyle birlikte ikamet eden Narin Güran kızımız, 21 Ağustos’tan bu yana kayıp olarak aranmaktaydı. Kayıp haberinin alınmasından itibaren İl Jandarma Komutanlığımızın koordinasyonunda, başta jandarma, AFAD ve emniyet uzman personelimiz olmak üzere çok sayıda kamu görevlisi marifetiyle ve büyük bir gayretle arama faaliyetlerine bugüne kadar titizlikle devam edilmiştir. Diğer taraftan da konunun adli boyutu ile ilgili çalışma, Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinasyonunda yürütülmüştür. 8 Eylül 2024 Pazar günü, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde 1 Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, 2 su altı kurtarma timi, 2 jandarma özel harekat timi, 2 komando timi, 1 iz takip köpek unsuru, 2 kadavra köpek unsuru, 1 arama kurtarma köpeği, 1 dron ve 2 yer altı görüntüleme cihazı ile mahallenin yakınından geçen Eğertutmaz Deresi’nde yapılan aramada, kayıp çocuk Narin Güran, en son üzerinde görüldüğü şahsi kıyafetleriyle birlikte dere kenarında çuval içerisinde, üzeri taşla gizlenmiş vaziyette sabah saat 08.45 sıralarında maalesef ölü olarak bulunmuştur” dedi.

    ‘DOĞAL GÖRÜNTÜ VERİLEREK KAPATILMIŞ’

    Narin’in öldürüldükten sonra çuvala konularak dere kenarına şüphe uyandırmayacak şekilde gizlendiğini ifade eden Vali Zorluoğlu, “İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran’ın, öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisinde konup dere kenarına getirildiği, burada çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisinde yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır. Daha önce aranılan tüm bölgelerin yeniden aranması çalışması kapsamında, Eğertutmaz Deresi’nin bu bölgesi yeniden aranmış, uzman jandarma, JAK ve JÖH ekiplerimizce kayıp kızımızın cenazesine ulaşılmıştır. Kızımıza Allah’tan rahmet diliyoruz, başımız sağ olsun” diye konuştu.

    'SÜRECİN BİZZAT TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Narin Güran'ın ölümü ile ilgili sorumluların en ağır cezayı alması için sürecin bizzat takipçisi olacaklarını açıkladı. Bakan Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Diyarbakır Bağlar'da kaybolan evladımız Narin'in maalesef cansız bedenine ulaşıldı. Başımız sağ olsun. Narin yavrumuzun mekanı cennet olsun. Sorumluların en ağır cezayı alması için Bakanlık olarak sürecin bizzat takipçisi olacağız" dedi.

    BAKAN YERLİKAYA DUYURDU

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada; 'Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun.' dedi.

    KÖYE GİRİŞ-ÇIKIŞLAR KAPATILDI

    Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından köye giriş-çıkışlar kapatıldı.

    ADALET BAKANI TUNÇ: SORUMLU OLAN YA DA OLANLAR HESAP VERECEK

    Bakan Tunç açıklamasında, 'Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir.' açıklamasında bulundu.

    ÖMER ÇELİK'TEN PAYLAŞIM

    AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamasında, 'Narin tüm Türkiye’nin yüreği oldu. Herkesin kalbi Narin’le beraber. Narin kızımıza bu caniliği yapanlar adalet önünde mutlaka hesap verecek ve cezasını çekecek.' ifadelerini kullandı.

    ÖZGÜR ÖZEL: KAMUOYUNUN HIZLI VE DOĞRU BİLGİLENDİRİLMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM

    Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

    "Diyarbakır'da 21 Ağustos'tan bu yana aranan 8 yaşındaki kızımız Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldığını sabah saatlerinde çok büyük bir üzüntüyle öğrendim. Olayın tüm yönleriyle açığa çıkarılması ve kamuoyunun bu süreçte hızlı ve doğru bilgilendirilmesini temenni ediyorum. Günlerdir canlarını dişlerine takarak kendi kızlarını arar gibi bölgede faaliyet yürüten tüm güvenlik güçlerine ve sivil ekiplere yürekten teşekkür ediyorum."

    DİYARBAKIR BARO BAŞKANI EREN: HAKETTİLERİ CEZAYI ALACAKLAR

    Diyarbakır Barosu Başkanı Avukat Nahit Eren, Bağlar'da cansız bedeni bulunan Narin ile ilgili yaptığı X paylaşımında, 'Üzgünüz… Narin’in cansız bedenine ulaşıldı. O küçük bedeni dere yatağına saklamışlar. Sana kıyanlar hakettikleri cezayı alacaktır. Sana söz veriyoruz. Nur içinde uyu Narin.' açıklamasını yaptı.

     

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da bugün cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın öldürülmesi olayının da değerlendirildiği güvenlik toplantısının yapıldığını bildirdi.

     SON DAKİKA HABERİ: Diyarbakırda kaybolan Narin Güranın cansız bedeni bulundu: 24 gözaltı

    Yerlikaya, "Güvenlik toplantımızda, başta Narin kızımızın öldürülmesi olayının değerlendirilmesi olmak üzere narkotik ve asayiş suçları ana gündem maddelerimizi oluşturuyor. Örgütlü ya da bireysel suç işleyenlerle, masum insanların canlarına kastedenlerle, çocuklarımıza dokunanlarla, terör örgütleri ve işbirlikçileriyle, organize suç örgütleriyle, zehir tacirleriyle ve tüm suç odaklarıyla mücadelemizi aralıksız sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz." açıklamasını yaptı.

    "TORBADAKİ ÇAKIL TAŞI BİLE İNCELENİYOR"

    CNN Türk Haber Müdür Nihat Uludağ, Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren'in Narin Güran cinayetine ilişkin açıklamalarını canlı yayında aktardı.

    Nahit Eren'in açıklamaları şöyle:

    19 gün sonra Narin’in bedenine ulaşıldı. Raporlar gelmediği sürece bir şey söylemek çok zor. İçeride 14 uzman 8 saattir çalışıyor. Ben de her dakikasında otopsiye dahil oldum. Rapor sonuçlarını beklememiz lazım. Narin’in bedeni 19 günde deforme oldu, bu yüzden ölümün sebebini bulmak da biyolojik ve patolojik araştırmaların sonucuna bağlı. Büyük ihtimalle ilgili makamlar açıklama yapar. Nasıl öldürüldüğü ile ilgili net bir şey söylememiz zor görünüyor

    SON DAKİKA HABERİ: Diyarbakırda kaybolan Narin Güranın cansız bedeni bulundu: 24 gözaltı

    Narin Güran’ın kaybolduğu gün üzerindeki kıyafeti, Kuran Kursu’na gittiğinde kullandığı Elif-ba kitabı, baş örtüsü ve çantasının bedeninin bulunduğu çuvalın içinde bulundu.

    Önce tabii kamuoyuna yansıdığı üzere Narin bir torbada bulunduğu yerde gömülü bir şekilde üzerinde taşlar konularak bulunmuştur. Yani torba, tabi bütün torba, torbanın içerisindeki Narin'e ait eşyalar, yani Narin'in çantası da torbadaydı. Narin'in terlikleri de torbadaydı. Bütün bunlar birer artık delil, bunların hepsi tek tek inceleniyor. Torbadaki en küçük yani çakıldan, topraktan ne derseniz bütün numuneleri büyük bir titizlikten alınıyor.

    ADLİ TIP ÖN RAPORU ORTAYA ÇIKTI

    CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ Narin Güran'ın otopsi işlemine ilişkin son dakika bilgisini paylaştı. Buna göre, Narin'in ön raporunda ilginç bulgular ortaya çıktı. Öyle ki vücudunda lezyonlar tespit edilen Narin'in bacağında kırık olduğu bulgusuna ulaşıldı. Diğer bir bilgiye göre ise Narin'in cesedinin yer değiştirdiği öğrenildi.

    Uludağ, "Narin'in otopsisi saat 22.00'de tamamlandı. Defin ruhsat işlemi yapıldı. Başsavcılığın da talimatıyla yarın Narin'in cenazesi sabah 08.30 sularında aileye teslim edilecek." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow