Fezlekelerin Cumhurbaşkanlığı'na iade süreci başladı
Meclis Başkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclis'ine gönderilen 2 bin 2 savcılık fezlekesi için Cumhurbaşkanlığı’na iade sürecini başlattı. Fezlekelerden 28'i CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ait.
Mecliste 28. dönem milletvekilleri yemin töreninin ardından göreve başladı. 27. dönemde meclise gönderilen milletvekilliği dokunulmazlık fezlekeleri için ise mecliste süreç başladı.
Mecliste yeni bir dönem başladığı için Meclis Başkanlığı, geçen yasama döneminde milletvekillerinin yargılanması talebiyle hazırlanıp meclise gönderilen 2 bin 2 savcılık fezlekesi için Cumhurbaşkanlığı’na iade sürecini başlattı.
Dokunulmazlık dosyaları meclisten cumhurbaşkanlığına gönderildi. Cumhurbaşkanlığında ayıklama işlemi yapılacak. Seçilemeyen milletvekillerinin dosyaları, yargılanmaları amacıyla Adalet Bakanlığı aracılığıyla adliyelere gönderilecek.
Dosyalardan 28'i CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ait. Bu dosyalardan 13’ünde “Cumhurbaşkanı’na hakaret”, 3’ünde ise “Cumhurbaşkanı’na tehdit ve iftira” suçlaması bulunuyor.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu hakkındaki diğer fezlekelerde, “iftira, tehdit, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, suç ve suçluyu övmek, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevinden dolayı hakaret, terör örgütü propagandası” iddiaları yer alıyor.
Yeniden seçilip dokunulmazlığı devam eden milletvekillerinin dosyaları ise hiçbir işlem yapılmadan meclise geri verilecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Türkiye nefesini tutup izledi: Kayıp peyzaj mimarı Ece Gürel bulundu! Eşi Sezer Gürel’den dikkat çeken paylaşım!
HABER... Büyük ilgi görüyor: 7/24 alıcısı var! Fiyatı altını geçti...
Bolu Kartalkaya Otel Yangını: Başmüfettiş Raporunda Çarpıcı ihmaller! Bilirkişi Raporu Bu Hafta Çıkacak...
SON DAKİKA! Sinop'ta korkutan heyelan: 3 ev yıkıldı!
SON DAKİKA! Belgrad Ormanı'nda Kaybolan Ece Gürel 4 Gün Sonra Sağ Bulundu!