Karayalçın, CHP Lideri’ne ne söyledi?
Eski SHP Genel Başkanı, CHP’nin akil isimlerinden Murat Karayalçın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. O görüşmede hangi başlıklar gündeme geldi?
Eski SHP Genel Başkanı, CHP’nin akil isimlerinden Murat Karayalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. O ziyarette neler konuştuklarını Gazeteci İsmail Saymaz'a anlattı.
Karayalçın, ‘Seçim sonucu için hezimet. Böyle devam edemeyiz’ diyerek kurultaya gitmeyi savundu. Ve Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde örgüt yapısının değişmesine vurgu yaptığını anlattı.
Karayalçın, “Ön seçimden beklenenleri elde edebilmemiz için üye ve örgüt yapısını değiştirmek gerek. Yine de son aday belirleme yönteminin ne kadar olumsuz olduğunu gördük. 4 bin CHP’li milletvekili adayı olmak istedi. 4 bin kişi arasından 100-200 kişi seçildi. Bir iki dakikalık görüşmeyle seçildi. Sınava giriyormuş gibi… Son derece yanlıştı." ifadelerini kullandı.
Karayalçın kurul değişikliği değil, yerel seçimler öncesi yapı değişikliğinin şart olduğuna dikkat çekti. Olağan kurultayın seçimden önce yapılması gerektiğine işaret etti.
Karayalçın, son olarak MYK’da yapılan değişiklikle Kılıçdaroğlu’nun örgütleri kendisine bağlamasına da anlam veremediğini belirterek, “Zaten bütün parti ona bağlı. Örgütü daha bir bağlı yapmak ne anlama geliyor, bilmiyorum” diye konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kahramanmaraş'ta, gaz sıkışması sonucu patlama: 1 yaralı
Soğuk hava Antalya'da da hissedildi, güneşe rağmen sahil boş kaldı
İSTANBUL'DA VAPURLAR ÇALIŞIYOR MU? İDO ve BUDO feribot seferleri iptal mi oldu?
SON DAKİKA... AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi Bugün: Erdoğan'ın 3 Başlıklı Manifestosu
Altay Soğukları Türkiye’yi Esir Aldı! Dondurucu Hava ve Kar Yağışı Etkisini Artırıyor