Dünyanın en uzun ve en kısa kadını yeniden buluştu
Dünyanın en uzun kadını Rumeysa Gelgi ile dünyanın en kısa kadını Jyoti Amge Milano’da bir araya geldi.
Haberin Devamı
/

En uzun ve en kısa kadınları olan Rumeysa Gelgi ile Jyoti Amge, 2024'teki ilk buluşmalarının ardından İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen Lo Show Dei Record'da yeniden bir araya geldi.
/

Dünyanın en uzun kadını 27 yaşındaki Rumeysa Gelgi 2 metre 15 santimetre ve dünyanın en kısa kadını 30 yaşındaki Jyoti Amge ise 62,8 santimetre ile Guinness Dünya Rekoru'nu elinde tutuyor.
Haberin Devamı
/

Rumeysa Gelgi, nadir görülen 'Weaver' sendromu nedeniyle hızla uzayan kemik yapısına sahip. Günlük hayatında tekerlekli sandalye kullanıyor. Jyoti Amge de cüceliğin bir türü olan 'Akondroplazi' ile yaşıyor.
/

Her iki kadın da Guinness Dünya Rekorları’nın 70’inci yıl kitabında yer alarak ‘ikon’ ünvanına sahip oldu.