Boy kısalığı tedavi edilebilir mi?
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Özkaya, boy kısalığının ne zaman tedavi gerektirdiğini ve tedavisinde hangi yöntemlerin uygulandığını sizler için anlattı.
Boy kısalığı, doktor ve hastaların bakış açısına göre farklılık göstermektedir. Biz doktorlara göre; patolojik yani hastalıklı sınırlarda boy kısalığı onların belli normallerin altında ya da yaşına göre üstünde veya altında olmasına göre bakılmaktadır. Ancak, hastalar kendilerini daha uzun boylu göstermek isteyebilmektedirler. Boy kısalığının gerçekten tıbbi nedenler sebebiyle tedavi edilmesi gerektiğinde boy uzatma ameliyatları yapılmaktadır. Bu ameliyatlar arasında; bacağın dışından kullanılan cihazlar, hem içinden hem de dışından kullanılan cihazlar ya da manyetik, kendiliğinden uzayan çivilerle uzatılması gibi birçok alternatif bulunmaktadır. Hormonal eksikliklerden kaynaklanan çocukluk çağındaki boy kısalıkları ilaçla tedavi edilebilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Grip ve soğuk algınlığına karşı en güçlü kalkan! Bağışıklığı güçlendiriyor: PORTAKALDAN 10 KAT DAHA ÇOK C VİTAMİNİ İÇERİYOR!
Araştırmalar Beyin İçin En Zararlı Besini Ortaya Koydu! Bol Bol Tüketenler Dikkat! Bunama Ve Bilişsel Gerileme Riskini Artırıyor
Vitamini Bol, Faydası Saymakla Bitmiyor Ama Bu Gruptaysanız Dikkatli Tüketin
Araştırma: Antibiyotik ve antiviral ilaçlar demans riskini azaltabilir
Uzman İsimden Domuz Gribi Uyarısı: Ocak Ayı İle Birlikte Pik Yapıyor