hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Putin'den İsrail'e tepki

    Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin, İsrail'in intikam duygusuyla Gazze'de masum sivilleri öldürdüğünü söyledi. Ortadoğu'daki kaostan da ABD'yi sorumlu tuttu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Dini kurumların liderleriyle son görüşmemizde Ortadoğu'daki dramatik durumu ve diğer bölgesel çatışmaları Rusya'ya karşı kullanarak çok uluslu ve çok dinli toplumumuzu istikrarsızlaştırmak ve bölmek için yapılan girişimlerden bahsetmiştim. Bunu yapmak için, gördüğümüz gibi, çeşitli yöntemler, yalanlar, provokasyonlar ve karmaşık psikolojik ve bilgi saldırganlığı teknolojileri kullanıyorlar.” Batı'nın Rusya'yı istikrarsızlaştırmak için çalıştığını söyledi. Rusya'nın kriz çözümlerinde yok sayıldığını öne sürdü. “ABD, Ortadoğu'ya ve Ukrayna'ya finansal yardım gönderdi. Ukrayna ve Ortadoğu'da nefrete neden oldular. Savaş alanında sonuç elde etmeden, bizi ayırmaya, içeriden zayıflatmaya ve kafa karıştırmaya çalıştılar. Ayrıca Rusya'nın Ortadoğu çözümü de dahil olmak üzere küresel ve bölgesel sorunların çözümüne herhangi bir şekilde katılmasından da memnun değiller.”

    Putinden İsraile tepki

    Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin'in gündeminde İsrail-Filistin çatışması vardı. “Suçluları, teröristleri cezalandırmak yerine ne yazık ki kolektif sorumluluk ilkesinden intikam almaya başladıklarını da görüyoruz. Bombalamalardan kaçacak, saklanacak hiçbir yeri olmayan yüzbinlerce masum insanın rastgele öldürüldüğü Gazze Şeridi'nde şu anda yaşanan korkunç olaylar hiçbir şeyle haklı gösterilemez.”

    Putin, Ortadoğu'daki karışıklıktan ABD'yi sorumlu tuttu. “Ortadoğu ve dünyanın diğer bölgelerindeki halkların yaşadığı trajedinin arkasında gerçekte kimin olduğunu, bu ölümcül kaosu kimin organize ettiğini, bundan kimin çıkar sağladığını çok iyi anlamamız gerekiyor. Bence bu zaten herkes için açık ve net hale geldi. Küresel istikrarsızlıktan asıl yararlananlar ABD'nin mevcut yönetici elitleri ve onların uydularıdır. Bundan kanlı kazançlarını elde ediyorlar.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow