hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | YÖK ve Savunma Sanayii'nden ''Yapay Zeka'' iş birliği

    KAYNAKCNN TÜRK

    Savunma sanayiinde yapay zeka alanında daha nitelikli iş gücü için yeni bir adım atılıyor. Yükseköğretim Kurulu ve Savunma Sanayi Başkanlığı iş birliği ile "Yapay Zeka Akademik Tez Programı" başlatılıyor. Yeni program ile savunma sanayi alanında yapay zeka, üniversitelerde lisans seviyesinde bitirme projeleri ve lisansüstü seviyede tez çalışmaları olarak ele alınacak. Yeni programın detayları haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AMAÇ SAVUNMADA NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ!

    Amaç sektördeki güncel ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikli profesyoneller yetiştirmek. Savunma sanayinin ihtiyacını karşılamak. Bunun için, savunma alanında yapay zeka artık üniversitede bitirme projesi, yüksek lisansta ise tez çalışması olarak ele alınacak.

    Program ile savunma sanayide yapay zeka alanındaki yetkinliklerin artırılması, sektöründeki nitelikli insan kaynağı ihtiyacına katkı sağlanması ve akademi ile sanayi arasında yapay zeka alanında güçlü bir iş birliği oluşturulması hedefleniyor. Bu kapsamda Yükseköğretim Kurulu ile Savunma Sanayi Başkanlığı iş birliğiyle "Yapay Zeka Akademik Tez Programı" başlatılıyor.

    YÖK VE SAVUNMA SANAYİİ'NDEN "YAPAY ZEKA" İŞ BİRLİĞİ

    Program ile lisans ve yüksek lisans öğrencileri teorik bilgi birikimlerini pratik uygulamalar ile birleştirecek, geleceğin teknolojilerini şekillendirme ve yapay zeka alanında yenilikçi projeler geliştirme fırsatı bulacaklar. Ayrıca, öğrenciler sektördeki güncel ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikli profesyoneller olarak yetişecekler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Programa, mühendislik, teknoloji, doğa bilimleri, elektrik-elektronik, bilgisayar ve bilişim, havacılık ve uzay bilimleri gibi alanların son sınıf öğrencileri ile bu alanlarda tezli yüksek lisans yapan öğrenciler başvurabilecek. Ayrıca, matematik, fizik ve istatistik gibi fen fakülteleri programlarının 4. sınıfında okuyan öğrenciler ile yapay zeka, veri bilimi, bilgisayar bilimleri, elektrik-elektronik, mekatronik, yazılım, kontrol ve otomasyon, havacılık ve uzay teknolojileri gibi alanlarla ilgili tüm bölümler de programa katılabilecek. Listede olmayan ama değerlendirilebilecek diğer ilgili bölümler de başvuru yapabilecek.

    Başvurular 25 Ekim'e kadar Savunma Sanayi Başkanlığı'nın Vizyoner Genç platformu üzerinden alınacak. Programa kabul edilenler 31 Ekim'de açıklanacak ve başarılı olanlar yetkinlikleri doğrultusunda staj, aday mühendislik programı ve proje desteği gibi imkânlardan faydalandırılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow