hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'ADAY OLMA İHTİMALİ OLABİLİR' Uçum: 2027'de TBMM’nin gündemine gelebilir!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olabilmesi için ‘erken seçim’ kararı alınmasının gündeme gelebileceğini açıkladı. Seçimlerin yenilenmesi için muhalefetin de desteğinin şart olduğunu ifade etti. "Farklı gerekçeler ile bu talebe olumlu cevap verebileceğini" söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olabilmesi için 2027'yi işaret etti. Seçimlerin yenilenmesi tartışmasının ortaya çıkabileceğini söyledi.

    -          “Bence hem Türkiye halkı hem de onun temsilcisi olan TBMM, 2027 ortasından sonra gündemleşebilecek bir konu haline gelebilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden aday olma imkanı açılabilir”

    Seçimlerin yenilenebilmesi için muhalefetin de desteğinin şart olduğunu hatırlattı. Muhalefetin farklı gerekçelerle bu talebe olumlu cevap verebileceğini kaydetti.

    -          "Sebebi şu olacak, muhalefet diyecek ki; Biz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yarışarak, cumhurbaşkanı olmayı seçmeliyiz. Çünkü güçlü bir cumhurbaşkanı olunabilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday olması gerekir. Çünkü diğer türlü, 'Siz Erdoğan'a yeniden cumhurbaşkanı adayı olma imkânı açmadınız, dolayısıyla onun aday olmadığı bir ortamda geldiniz' gibi eleştiriler olabilir”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Habertürk'e konuşan Uçum, sosyal medya platformlarında işlenen suçlar hakkında değerlendirmelerde bulundu ve bu mecralarla ilgili önlem alınması gerektiğini kaydetti.

    -         "Sosyal medya meselesi bir ifade özgürlüğü olmaktan çıktı. Sosyal medya meselesi, kişilik haklarının ihlâl edildiği, mahremiyet hakkının ihlâl edildiği, bir negatif özgürlük alanına dönüştü. Eğer bu sosyal medya platformları kontrol altına alınmazsa ciddi bir dijital faşizm riski ile karşı karşıya kalacağız”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow