THY, Ajet ve Pegasus uçak bileti açıklaması! THY, Ajet, Pegasus uçak biletleri ne kadar?
İstanbul Silivri açıklarında, büyüklüğü 6,2'ye kadar ulaşan ve art arda meydana gelen depremler, hem İstanbul'da hem de çevre illerde büyük paniğe yol açtı. Bu depremler, yalnızca İstanbul'u değil, Kocaeli, Tekirdağ, Bursa gibi çevre illeri de etkileyerek geniş bir alanda hissedildi. Depremin ardından, başta ulaşım olmak üzere birçok alanda panik ve belirsizlik yaşandı. Ancak, İstanbul'daki büyük sarsıntıların ardından Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün ve AJet Basın Müşaviri Mehmet Yeşilkaya, uçuşlar ve bilet fiyatlarıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, İstanbul'da yaşanan 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrası X hesabından açıklamalarda bulundu. Her iki yetkili de, deprem sonrası bilet fiyatlarının sabitlendiğini ve fiyatlarda herhangi bir artış yapılmayacağını duyurdu.

Üstün ihtiyaç duyulan noktalara ilâve seferler gerçekleştirecek olup yurtiçinde tavan fiyatın 1750TL olarak belirlendiğini duyurdu. Üstün'ün açıklaması şu şekilde: "Bugün İstanbul merkezli hissedilen depremler nedeniyle öncelikle İstanbul’lu hemşehrilerimize ve tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Mevcut koşullarda ihtiyaç duyulan noktalara ilâve seferler gerçekleştirecek olup, yurtiçinde tavan fiyatımızı 1750TL olarak belirlediğimizi ve değişikliğin sistemlere kısa sürede yansıyacağını değerli kamuoyumuzun dikkatine sunarız."
AJet Basın Müşaviri Mehmet Yeşilkaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bugün İstanbul merkezli yaşanan ve çevre illerde de hissedilen depremler dolayısıyla başta İstanbullular olmak üzere tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yaşanan depremler nedeni ile Ajet olarak İstanbul çıkışlı ve varışlı tüm iç hat seferlerimizin fiyatını 1750 TL’ye sabitleme kararı aldık. Değişiklik sistemlerimize en kısa sürede yansıyacaktır. Ayrıca gerekli hallerde ek sefer planlaması da yapılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Pegasus Hava Yolları, İstanbul'da meydana gelen depremler nedeniyle İstanbul çıkışlı ve varışlı tüm iç hat seferlerin bilet tavan fiyatlarını 25 Nisan'a Cuma Günü sonuna kadar bin 750 liraya belirleme kararı aldığını duyurdu. Pegasus'un sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "Cuma günü sonuna kadar olan tüm İstanbul kalkışlı ve varışlı yurt içi seferlerimizde tavan bilet fiyatlarımızı bin 750 TL olarak belirlediğimizi bilgilerinize sunarız. Ayrıca seyahat planlarında değişiklik olan misafirlerimiz,25 Nisan Cuma günü sonuna kadar olan İstanbul varışlı ve kalkışlı tüm yurt içi seferlerimizde bileti olanlar ücretsiz açığa alma işlemi yapabilir veya 1 hafta içindeki uçuşlara ücretsiz değişiklik yapabilir" ifadeleri kullanıldı.