Kolon kanserini önleyebilir! Yeşilsoğanın Faydaları Nelerdir? Yeşil Soğan Hangi Hastalıklara, Neye İyi Gelir?
Soğan, Antik Çağda çok özel bir konuma sahipti. Eski Yunanlılar bunu bir afrodizyak olarak görüyorlardı. Mısır firavunları öbür dünyaya yolculuklarında lahitlerinde yiyecek ve ilaç olarak bazılarını aldılar. Piramitlerde soğan çağrışımları da var ve hiyeroglifler de onu temsil ediyor. Soğan kabuğu sonsuzluğu simgeliyordu.
Yeşil Soğanın Faydaları Nelerdir?
Yeşil soğan şimdiye kadar insanlarda özel olarak incelenmemiştir. Ancak sarımsak, frenk soğanı, arpacık soğanı, soğan ve pırasa gibi ailesinin diğer üyelerine benzer özelliklere sahip olduğuna inanmak mümkündür.
Yeşil soğan, flavonoidler (esas olarak kaempferol) dahil olmak üzere fitokimyasallar içerir.
Flavonoidler, vücudun diğer moleküllere bağlanan ve onlara zarar veren oksidasyon reaksiyonlarının yan ürünleri olan serbest radikalleri nötralize etmeye yardımcı olan güçlü antioksidanlardır. Çeşitli çalışmalar meyve ve sebzelerden antioksidanlar önemli bir alımı kardiyovasküler hastalık riskini azaltabileceğini göstermiştir.
Birkaç gözlemsel çalışma, alliaceae familyasına ait sebzelerin artan tüketiminin, başta sindirim
sistemi olmak üzere belirli kanserlere karşı koruyucu bir etkiye sahip olabileceğini göstermiştir.
Yeşil Soğan Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
Yeşil soğan, bir kaynağa karşılık gelmeksizin her biri çok küçük miktarlarda çeşitli vitamin ve mineraller içerir. Soğanın sağlığınız için birçok faydası vardır.
Yeşil soğan, kalorisi çok düşük olmasına rağmen birçok önemli besin ve bileşik içeren çok zengin bir besindir. Bu nedenle, yeşil soğan, özellikle yüksek diyet lifi içeriği ile kilo vermek için ideal sebze türlerinden biridir, çünkü her 32 kalorilik dilim size ihtiyaçlarınızın% 10'unu azaltır.
Yeşil soğanın temel sağlık yararlarından biri, kolon kanseri gibi kanserlerde kanser hücresi büyüme oranını azaltma ve önleme kabiliyetidir. Bazı araştırmalar yeşil soğan tüketmenin erkeklerde prostat kanseri riskini önemli ölçüde azalttığını göstermiştir.
Yeşil soğan o kadar çok K vitamini içerir ki yarım bardak yeşil soğan size günlük K vitamini ve daha fazlasını sağlayabilir. K vitamini, özellikle kanın pıhtılaşmasına yardımcı olan ve yaralanmaya maruz kaldığında ağır kanamayı önlemeye yardımcı olan en önemli vitaminlerden biridir.
Yeşil Soğan Neye İyi Gelir?
Yeşil soğan açık veya mikro delikli bir poşet içinde dört veya beş gün saklanabilir. Soğanda ayrıca manganez ve potasyum gibi pek çok mineralin yanı sıra vitaminler, özellikle C vitamini bulunur.
Soğan, bağ dokusunun yanı sıra kemikleri de güçlendirir. Kemiklerin zayıflamasını önler, savaşmaya yardımcı olur, eklemleri ve tendonları güçlendirir. Osteoporoz riski ile karşı karşıya kalan menopoz sonrası kadınların menüye daha fazla soğan çorbası eklemeleri önerilir.
Soğanın kükürt oranı yüksektir, bu da onu antienflamatuvar bir seçim yapar. Ayrıca bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardımcı olur. Ayrıca soğan, doğal bir antibiyotiktir. Soğan kanı arındırır,
antiseptik bir işlev görür ve sindirime yardımcı olur. Dişlere sürülecek çiğ soğan, çürüklere karşı önleyici etki yapabilir ve diş etlerini kolonize eden bakterilerle savaşabilir.
Yeşil Soğan Nelerde Kullanılır?
Soslar, çorbalar ve et ve kümes hayvanları yemekleri için uygun olan temel soğandır. Çok yönlü bir bitki sebzesidir. Önemli ölçüde daha küçük ve daha incedir. Çıtır çıtır ve tadı daha belirgin, daha baharatlıdır.
Soğan sadece yemeklerinize lezzet katmaz, sağlığınız için de çok faydalıdır. Hatta soğanın bazı kanserlere karşı koruyucu etkisi olduğu da söyleniyor. Soğan, sinir sistemi ve bağışıklık sisteminin düzgün çalışması için gerekli bir vitamin olan B9 vitamini veya folik asit açısından zengindir.
Rutin bakımından da zengin olan soğanlar kanı inceltir ve dolaşımı kolaylaştırır, bizi kan pıhtılaşması ve damarların tıkanması riskinden korur.
Yeterli B9 vitamini (ve B12 vitamini) almak demir eksikliğini önleyecek ve vücudunuzun çeşitli enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olacaktır. 125 ml (1/2 bardak) yeşil soğan, günlük alımın% 9'unu içerir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Tağşiş listesinde bunu da gördük: DİL ETİ! Uzman isim asıl tehlikeye dikkat çekti...
Gribal enfeksiyonlara karşı "beslenme ve uyku düzenine dikkat edin" uyarısı
Ellerde titreme varsa aman dikkat! Meğer o hastalığın habercisiymiş...
Kış ayının az bilinen tehlikesi! Az güneş ışığı bakın beynimize ne yapıyormuş...
Benlerinizdeki bu değişime dikkat! Cilt kanserinin ilk belirtisi