Şeffaf plak ile korkmadan gülümseyin
Günümüz teknolojilerinden ilham alarak ortodontik tedavilerde devrim yaratan ve tedavi sürecini hem hızlandıran hem de kolaylaştıran Invisalign şeffaf plak sistemiyle ilgili merak edilenleri Ortodonti Uzmanı Dr. Berk Özoğul yanıtladı.
Ortodontik tedavi söz konusu olduğunda özellikle erişkin bireylerin tellerin dış görünüşünü etkileceğinden korkarak ortodontik tedaviye adım atmayabileceğini belirten Dr. Dt. Berk Özoğul, “Bu sorun, şeffaf plaklarla uygulanan ortodontik tedavi sayesinde günümüzde aşılmıştır.
Invisalign şeffaf plak sisteminde braketlerin yerini dişlerin üzerinde kompozit ile oluşturulan küçük kuvvet noktaları (ataşmanlar) almaktadır. Metal braketler aralarına yiyecek kaçabildiği için hastaya rahatsızlık verebilmekte ve genel itibariyle metal oldukları için ağızda istenmeyen bir görüntü oluşturabilmektedir. Şeffaf plak sisteminde ise, sosyal kaygılarınızı bir kenara bırakarak tedavi olduğunuz dışarıdan anlaşılmadan da dişlerinizde düzelme elde edebilirsiniz. Plak sistemleri istendiği zaman çıkartılabildiği için önemli toplantılarınızda ya da nişan, düğün veya mezuniyet gibi özel günlerini 7/24 plaklarınızı çıkararak tedaviye kısa süreyle ara da verebilirsiniz.” diye konuştu.
Invisalign tedavilerinde hastanın, tedavi sonucunu tedavinin daha başından simülasyonla görebildiğini söyleyen Özoğul; “Ağız içi tarayıcı ile alınan görüntülerden elde edilecek simülasyon tedavi sonuçlarınızı değerlendirmeniz açısından önem taşımaktadır. Şeffaf plaklar tamamiyle sizin kontrolünüzdedir ve istediğiniz zaman takıp çıkarma imkanınız bulunmaktadır. Invisalign şeffaf plak sistemlerinde acil durum oluşmaz. Tellerin yerinden çıkması gibi durumlarda yanak iç kısımlarına batmalar olacağından acil durumlar oluşmayacaktır.” ifadelerini kullandı.
lnvisalign sisteminde metal braketlerin yerini küçük kompozit eklentiler ve tellerin yerini de plaklar aldığını ifade eden Özoğul; “Hastadan alınan fotoğraf, film ve ağız içi tarama kayıtlarından sonra ClinCheck programıyla üç boyutlu planlama ortodonti uzmanınca gerçekleştirilir. Sonrasında şeffaf plakların tüm tedavi safhalarına uygun olarak üretimi tamamlanır. Şeffaf plakların ortalama 14 günde bir değiştirilmesiyle birlikte dişlerde değişim başlar. İdeal tedavi sonuçlarına erişilebilinmesi için plakların yemekler haricinde günde 22 saate yakın düzenli kullanımı istenmektedir. Bu sistemde kontroller aylık yada iki aylık süreçlerde yapılmaktadır.” dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Grip misin yoksa nezle mi? Grip, nezle ve soğuk algınlığı arasındaki farklar ne? İşte ayırt etmenin yolu
Vücutta 300'den Fazla Reaksiyonda Görevi Var! Eksikliğinde En Sık Görülen Belirti Kas Krampları... Magnezyumun Önemi
Ağız Kanseri Riski: Erkeklerde 2 Kat Fazla Görülüyor! Belirtileri Göz Ardı etmeyin...
Gözden Kaçan En Önemli Salgın! Mide Ve Bağırsak Kanserlerini Tetikliyor! Bulaş Yaşı Çocukluk Çağına Kadar İndi
Uzman İsimden Korkutan Uyarı: 2050 Yılında, Dünya Nüfusunun Yarısı Miyopi Olacak Diye Tahmin Ediyoruz