Kür Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Tıpta Kür Ne Anlama Gelir?
Kür sözcüğü kelime anlamı üzerinden tedavi etmek şeklinde bilinir. Ayrıca iyileştirmek, şifa vermek ya da sağaltım gibi anlamlara sahiptir. İleride kullanılacak olan ürünleri muhafaza etmek amaçlı yapılan işlemler bütünüdür. Tıp alanında öne çıkan ve kullanılan önemli tedavi seçenekleri içerisinde gelir. En önemlisi kemoterapi üzerinden öne çıkar ve bir dinlenme dönemi şeklinde anlatılır. Yapılan kemoterapi ile beraber farklı haftalar üzerinden dinlenme şeklinde gerçekleşen bir tedavi yöntemidir.
Kür Nedir?
Sağlık konusunda tedavi etmek kür olarak ifade edilir. Hem tıp alanında hem de alternatif tıp üzerinden farklı yöntemler altında ele alınır. Özel tedavi şeklini de anlatılabilen kür kelimesi, sağlık konusunda kullanılacak maddelerin korunması amaçlı bir anlam üzerinden de ele alınır.
Kür TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?
Türk Dil Kurumu kapsamında tedavi etmek kür olarak ifade edilir. Tıp alanında hem ciddi sağlık durumları hem de güzellik ve benzeri genel olaylar için tedavi amaçlıdır. Kimyasal koruyucuları kullanma, tütsüleme, saklama veya tuzlama gibi kullanacak maddeleri muhafaza etmek üzerinden de bir anlama sahiptir.
Tıpta Kür Ne Anlama Gelir?
Tıp üzerinden ele alındığı zaman kür özellikle kemoterapi kapsamında önemlidir. Bir kemoterapi ile birlikte arkasından gelen dinlenme dönemi şeklinde anlatılır. Örneğin bir haftalık gerçekleşen kemoterapinin ardından, 3 haftalık bir dinlenme dönemi sağlanır. Bu da 4 haftalık bir kürü meydana getirir. Aynı zamanda özel olarak doğal yapılarla hazırlanmış ve güzellik için kullanılan karışımlar yine kür olarak sağlık konusunda ele alınır.
Kür Hangi Amaçlarda Kullanılır?
Özellikle taşıdığı anlamı ile beraber kür daha çok tedavi amaçlı tıp alanında kullanılır. Kemoterapi gibi önemli sağlık sorunlarının yanı sıra güzellik amaçlı önüne çıkar. Ayrıca değişik alanlarda kullanılmak suretiyle, maddeleri muhafaza etmek için de değerlendirilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
BU HASTALIĞA DİKKAT: Bir anda başlıyor, günlerce sürüyor! Vakalar arttı, uzmanı uyardı: İyileştikten sonraki 48 saat dışarı çıkmayın
Geçmeyen ateş, öksürük ve balgam bu hastalığın habercisi! 65 yaş üstü kişiler ve 5 yaş altı çocuklar risk altında
En belirgin belirtisi öksürük! Prof. Dr. Tevfik Özlü'den 'akut bronşit' uyarısı
Uzmanı uyardı: Genel olarak 35 yaşında başlıyor, ölüme yol açabiliyor, önleminizi alın
Türkiye, diyabet sıklığında Avrupa’da ilk sırada! Sık idrara çıkma, istemsiz kilo kaybı hastalık belirtisi olabilir