Gastritin en doğal ilacı oymuş!
Akut gastriti tedavi etmek için mide zarına zarar verebilecek davranışlardan kaçınmak önemlidir. Rahatsızlığı hafifletmeye ve yanmayı gidermeye yardımcı olabilecek bazı doğal çözümler vardır.
Gastrit, mide zarının akut veya kronik olabilen iltihabıdır. Akut gastritte iltihaplanma geçicidir ve nedenleri çeşitli faktörlere, özellikle mide mukozasına doğrudan hasar veya aşırı asit salgılarına bağlıdır. Bazı durumlarda akut gastritin nedenlerini belirlemek zor olsa da, bu bozukluk genellikle ilaçların, özellikle NSAID'lerin (steroidal olmayan anti-inflamatuar ilaçlar), alkollü içeceklerin tüketimi ve sigara kullanımı ile bağlantılıdır.
Akut gastrit aniden ortaya çıkar ve mide bulantısı, mide ekşimesi veya mide rahatsızlığına neden olma olasılığı daha yüksektir.
Kronik gastrit ise yavaş yavaş gelişir ve birkaç lokma bile yedikten sonra hafif bir mide ağrısına, dolu mide hissine veya iştah kaybına neden olma olasılığı daha yüksektir. Ancak birçok hastada kronik gastrit herhangi bir fiziksel belirtiye neden olmaz.
Kronik gastrit tedavi edilmezse yıllarca hatta ömür boyu sürebilir. Bazı durumlarda mide kanamasına dönüşür.
İşte gastrit için en etkili 8 doğal ilaç:
1. Meyan kökü
Meyan kökü, gastritin neden olduğu rahatsızlıklara karşı yararlı sindirim ve iltihap önleyici özelliklere sahiptir. Ayrıca, bu doğal ilaçta bulunan aktif bileşenler, genellikle akut ve kronik gastrit ile ilişkili bir bakteri olan Helicobacter pylori enfeksiyonlarıyla savaşmaya yardımcı olur.
2. Papatya
Papatya, mide-bağırsak rahatsızlıklarında faydalı, iltihap önleyici ve antibakteriyel etkiye sahip bir bitkidir. Akut gastrit durumunda, gerektiğinde ılık olarak içilmek üzere papatya çiçeği çayı kullanılabilir.
Papatya, belirli bir yan etkisi ve etkileşimi olmayan güvenli bir bitkidir, bu nedenle çoğu insan tarafından sorunsuz bir şekilde tüketilebilir.
3. Zencefil
Zencefil sindirim, antibakteriyel ve iltihap önleyici özelliklere sahiptir ve mide bulantısı ile ilişkili gastrit ile yardımcı olabilir. Zencefil çay, kuru ekstrakt veya sıvı şeklinde kullanılabilir.
Zencefil çayı hazırlamak çok kolaydır. Sadece birkaç dilim zencefili yarım litre suda kaynatın, beş ila on dakika demlenmeye bırakın, ardından ılık olarak tüketin.
4. Aloe vera suyu
Aloe vera suyu, mide mukozasında koruyucu etkiye sahip polisakkaritler içerir. Aloe vera aynı zamanda iyileştirici ve iltihap önleyici özelliklere sahiptir ve bu da onu akut ve kronik gastrit durumunda faydalı yapar.
Aloe vera suyu yemeklerden önce veya sonra veya yanma hissinde alınabilir.
5. Ebegümeci
Ebegümeci yaprakları ve çiçekleri mide mukozasını korumaya ve iltihabı azaltmaya yardımcı olan yumuşatıcı ve yatıştırıcı bir etkiye sahiptir.
Akut gastritiniz varsa ebegümeci çayına başvurabilirsiniz.
6. Rezene
Rezene, sindirim ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Gastrit semptomlarını iyileştirmek için tek başına veya papatya, ebegümeci ve meyan kökü ile birlikte çay olarak kullanılabilirler.
Gastrite karşı midedeki ağırlık hissini veya kronik gastrit ile ilişkili herhangi bir bağırsak problemini azaltmak için çiğ rezene de yiyebilirsiniz.
7. Manuka balı
Manuka balı, gastrite karşı olağanüstü bir doğal ilaçtır çünkü güçlü bir iltihap önleyici, iyileştirici ve antibakteriyel etkiye sahiptir. Günde bir ila üç çay kaşığı alınabilir.
8. Yeşil kil
Yeşil kil, mide asiditesini hafifletmeyi ve buna bağlı mide geri akışını önlemeyi sağlar. Gastrit tedavisinde yeşil killi suy olarak kullanılabilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sofra tuzundan içme suyuna mikroplastikler her yerde... Beyne ve üreme organlarına kadar sızdılar
Kontrolsüz "kan sulandırıcı" kullanımı, kanamaya bağlı ölüm riski artırabiliyor
Uzun süre ayakta çalışmak kalbe faydalı mı? Araştırma sonuçları ortaya koydu
Sağlıklı yaşayarak kalbinizi koruyabilirsiniz
Aşırı tüketimi böbrekleri vuruyor!