hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sana Da Nasıl Yazılır? Sana Da TDK Doğru Yazılışı... Sana Da Mı Sanada Mı?

    Sana Da Nasıl Yazılır Sana Da TDK Doğru Yazılışı... Sana Da Mı Sanada Mı
    expand

    Türkçede kelimelerin sonuna gelen eklere dikkat etmek gerekir. Bunlar içerisinde ‘de ve da’ ekleri en çok karıştırılan seçenekler arasında bulunur. Özellikle sana kelimesinin sonuna gelen ‘da’ ile beraber bitişik mi yoksa ayrı mı yazılacağı araştırılır. Bu doğrultuda kelime ayrı olarak ele alınır ve ‘sana da’ şeklinde ifade edilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yani burada Kelimenin sonuna gelen ek, dahi anlamında yer almaktadır. Uzun haliyle sana dahi gibi ifade etmek mümkün. Yani sana bile ya da senin için bile şeklinde bir anlama sahiptir. Yazım hatası yapmamak için mutlaka ayrı olarak yazılmalıdır.

    Sana Da Nasıl Yazılır?

    Türkçe üzerinden yazım hatasını önlemek amaçlı bu kelime üzerinden gelen ek ile beraber ayrı biçimde yazılır. Yani sana kelimesinin ardından dahi anlamına gelen ‘da’ sözcüğü kullanılmaktadır. Herhangi bir yazım hatası olmadan bu şekilde kullanmak mümkün. Bunu bir örnek cümle ile ele almak gerekir ise şu şekilde kullanmak gerekir;

    - Sana da bir tane çikolata aldım.

    Bu şekilde görüldüğü gibi o kişiye de bir çikolata aldığını ekleme ile birlikte anlatır.

    Sana Da TDK Doğru Yazılışı

    Türk Dil Kurumu üzerinden özellikle eklere dikkat etmek gerekir. Hem yazım hatasını önlemek hem de cümlenin anlamını bozmamak amaçlı genelde ekler ayrı yazılır. Bu doğrultuda yine bu kelimenin doğru yazılışı ‘sana da’ olarak ön plana çıkar. Böylece hem tek başına hem cümle içerisinde kendi anlamı doğrultusunda doğru yazımı ele alınarak değerlendirilebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sana da mı Sanada mı?

    Kelimelerin sonuna gelen eklemelere bakıldığı zaman bu sözcük açısından ayrı yazılması gerektiğini söylemek mümkündür.

    - Sanada (Yanlış

    - Sana da (Doğru)

    Yukarıda verilen örneklerde olduğu gibi doğru ve yanlışı bu şekilde ayırt etmek mümkün. Gelen eklemeyi bitişik olarak yazmak hem yazım hatası yaratır hem de anlamı bozar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow