Sarımsak Nasıl Yazılır? Sarımsak TDK Doğru Yazılışı... Sarımsak Mı Sarmısak Mı?
Türkçede en çok karıştırılan kelimeler içerisinde sarımsak gelir. Bu kelimenin doğru yazılışı ise sarımsak olarak öne çıkar. Genelde yazım hatası olarak ise sarmısak şeklinde ifade edilir.
Daha çok halk arasında yapılan bu yazım hatası, aynı zamanda okunuş hatasına dönmektedir. O yüzden sesli ve sessiz harflerin yer değiştirmesi ve hata yapılmasına dikkat edilmesi gerekir. Doğru şekilde, yani sarımsak yazılışı üzerinden kullanmak suretiyle cümle içinde ya da tek başına değerlendirilebilir.
Sarımsak Nasıl Yazılır?
Bu kelimenin en doğru şekilde yazılış hali sarımsak olarak ifade edilir. Özellikle ‘ı’ ve ‘m’ harflerine çok dikkat etmek gerekmektedir. Bu harflerin yer değiştirmesi ile birlikte ortaya çıkan yazım hatası, aynı zamanda okuma hatasına dönmektedir. Bunun önüne geçmek için ise sarmısak yerine, sarımsak biçiminde yazarak doğru şekilde kullanılmalıdır. Oldukça önemli bir bitki kaynağı olarak ön plana çıkan sarımsak, aynı zamanda amaca uygun günlük hayatta kelime bazında çok fazla kullanılıyor.
Sarımsak TDK Doğru Yazılışı
Türk Dil Kurumu üzerinden doğru yazılışı açısından bu kelime sarımsak olarak öne çıkar. Yapılan yazım hatası ise sarmısak biçiminde ifade edilmektedir. Yani kelimenin ortasındaki iki tane harf yer değiştirerek yazım hatası da sebep olur. Genelde halk arasında hem okunuşu hem de yazılış konusunda bu şekilde hata yapılır. Fakat bunun yerine Türk Dil Kurumu açısından sarımsak olarak ele alınmakta ve yazılmaktadır.
Sarımsak mı Sarmısak mı?
Bu kelimenin bir doğru bir de yanlış yazımı üzerinden günlük yaşamda kullanıldığını ifade etmek gerekir.
- Sarımsak (Doğru)
- Sarmısak (Yanlış)
Yukarıda verilen yazılış ve okunuş doğrultusunda taşıdığı anlamak eşliğinde sarımsak kelimesi kullanılabilir. Birçok farklı yemekte kullanılan sağlıklı Besin kaynakları içerisinde yer alan bu bitki türü, kelime bazında sarımsak olarak yazılır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri?
Taş Tepeler’in uzaylıları
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı