Okur Yazar Nasıl Yazılır? Okur Yazar TDK Doğru Yazılışı... Okur Yazar Mı Okuryazar Mı?
Bir kelimenin doğru şekilde anlamını ortaya çıkarması için bitişik mi yoksa ayrı mı yazılması gerektiği mutlaka ele alınmalıdır. Türkçede bazı kelimeler bitişik olarak bazıları ise ayrı biçimde değerlendirilir. Bu doğrultuda iki farklı kelimenin bir araya gelerek oluşturduğu okuryazar sözcüğü, bu şekilde bitişik olarak kullanılır.
Böylece kendi içerisinde farklı bir anlamı yaratır ve bu anlamda doğrultusunda amaca uygun değerlendirilir. Yaygın olarak halk arasında ise özellikle yazılış bakımından ayrı ele alınır ve yanlış kullanılır.
Okur Yazar Nasıl Yazılır?
Türkçe üzerinden bu kelimenin doğru şekilde yazılış hali Bitişik olarak ele alınmasıdır. Yani okuryazar olarak değerlendirilir ve her iki kelime bitişik şekilde öne çıkar. Okuma yazma öğrenmiş ve okuma yazması olan kişi ya da kişiler için okuryazar denir. O yüzden iki kelime bir araya gelerek bütün halinde kullanılır ve bu şekilde değerlendirilir. Herhangi bir hataya maruz bırakmamak için ve anlamı bozmamak amaçlı, bu kelimenin bir bütün olarak değerlendirilmesi gerekir.
Okur Yazar TDK Doğru Yazılışı
Bu kelime Türk Dil Kurumu kapsamında bitişik olarak yazılır. Okur ve yazar sözcükleri kendi içerisinde ayrı yazıldığı zaman farklı anlamlara sahiptir. Ancak bir bütün şekilde ele alındığı vakit, okuma yazması olan ya da Okuma yazma öğrenmek şeklinde anlam üzerinden değerlendirilir. Böylece yazım hatası gerçekleşmeden doğru biçimde okuryazar kelimesi değerlendirilebilir.
Okur Yazar mı Okuryazar mı?
Farklı anlamlar üzerinden bir bütün olarak ele almak suretiyle okur ve yazar sözcükleri, bir araya gelerek bitişik şekilde kullanılır.
- Okuryazar (Doğru)
- Okur yazar (Yanlış)
Bu şekilde bitişik olarak doğru ele almak suretiyle anlamı üzerinden kullanılabilir. Özellikle taşıdığı anlam ile bitişik şekilde günlük hayatta çok sık kullanılan sözcükler içerisinde yer alır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri?
Taş Tepeler’in uzaylıları
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı