Olağan Dışı Nasıl Yazılır? Olağan Dışı TDK Doğru Yazılışı... Olağan Dışı Mı Olağandışı Mı?
Olağan dışı kelimesi iki ayrı kelimeden meydana gelir ve nasıl yazıldığı merak edilir. Olağan dışı kelimesinin doğru yazılması için olağan dışı şeklinde ayrı yazılması gerekir.
Olmak fiilinden türetilmiş olan olağan kelimesi standart ya da sıradan anlamlarında kullanılan bir kelimedir. Olağan dışı ise bu durumun tam tersi durumlar için kullanılır. Beklenmedik ya da şaşırtıcı bir durum anlamına gelen olağan dışı kelimesinin nasıl yazıldığı da merak edilir. Kelimeler bazen birleşik bazen ayrı yazıldıkları için kişilerin kafa karışıklığı yaşaması da doğal karşılanır. Bu durumda TDK sözlükten kelimenin doğru yazımını öğrenebilirsiniz. Olağan dışı ayrı yazılan bir kelimedir.
Olağan Dışı TDK Doğru Yazılışı
TDK'ye göre olağan dışı kelimesinin olağandışı gibi yazılması yanlıştır ve bu yazım yanlışı olarak görülür. Doğru yazmak için kelimeyi olağan dışı şekli ile yazmalısınız.
Olağan Dışı mı Olağandışı mı?
Olağan yani sıradan kelimesinin tersi ya da karşıtı olarak kullanılan olağan dışı kelimesi ayrı yazılan bir kelimedir. Her ne kadar bazı yerlerde olağandışı yazsa da bu şekilde imla hatası yapmış olursunuz. Bu nedenle kelimeyi yazarken dikkatli olmalı ve olağan dışı hali ile yazmalısınız.
Olağan dışı Ne Demek?
Olağan dışı demek beklenmedik ya da şaşırtıcı demektir. Beklenmedik bir sonuç almak ya da alışılmışın dışında bir şey görmek bunun olağan dışı olduğu anlamına gelir. Olağan yani alışılmıştan farklı olan her şey için olağan dışı kelimesi kullanılabilir.
Olağan Dışı İle İlgili Cümleler
O kadar olağan dışı bir insan ki resmen başka kimseye benzemiyor.
Olağan dışı olmak için bu kadar çaba göstermen bence hiç hoş değil.
Ali'nin katıldığı yarışma gerçekten olağan dışı bir yarışmaydı.
Daha çok olağan dışı olan şeyler benim hoşuma gidiyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri? Kuruluş Osman'a Çeyiz yoluyla katılan beylik!
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı
7 incisiyle Topkapı Sarayı! İlk kez okuyacağınız detaylar: Arife Tahtı, Topkapı Hançeri, Altın Taht ve niceleri...