hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SPK'dan, 7 şirketin sermaye artırımına onay

    SPKdan, 7 şirketin sermaye artırımına onay
    expand

    Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 7 farklı şirketin sermaye artırımı taleplerine onay verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) bültenine göre, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'nin 5 milyar liralık, Hektaş Ticaret TAŞ'nin 5 milyar 900 milyon liralık bedelli sermaye artırımı başvuruları ile İmaş Makina Sanayi AŞ'nin 693 milyon 750 bin liralık, Gedik Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin 495 milyon liralık, Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 243 milyon 100 bin liralık, Lokman Hekim Engürüsağ Sağlık Turizm Eğitim Hizmetleri ve İnşaat Taahhüt AŞ'nin 180 milyon liralık ve Reysaş Taşımacılık ve Lojistik Ticaret AŞ'nin 1 milyar 500 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımı talepleri onaylandı.

    SPK, ayrıca Allbatross Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin 600 milyon lira, Yaşar Faktoring AŞ'nin 150 milyon lira, Optima Faktoring AŞ'nin 150 milyon lira, Çelik Motor Ticaret AŞ'nin 3 milyar 500 milyon lira ve Koç Finansman AŞ'nin 1 milyar 300 milyon liralık borçlanma aracı ihracı başvurularına da onay verdi.

    Buna ek olarak, Halk Varlık Kiralama AŞ'nin 1 milyar 250 milyon lira ve ZKB Varlık Kiralama AŞ'nin 1 milyar liralık yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracının da olumlu karşılandığı belirtildi.

    Kurul ayrıca Omurga Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ Sabuncu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ve Qinvest Portföy Yönetimi AŞ Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu’nun kuruluşlarına ve katılma paylarının ihracına dair ihraç belgelerinin onaylanmasına izin verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İdari yaptırımlar ve suç duyuruları kapsamında ise, Tureks Turizm Taşımacılık AŞ pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler nedeniyle bir kişiye 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verildi. Ayrıca, Türkiye'deki kişilere yönelik yurt dışında kaldıraçlı işlem yapılmasına aracılık eden 33 internet sitesine erişim engeli getirilmesi için gerekli hukuki işlemlerin başlatılmasına karar verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow