hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA | ABD'nin istihdam verileri sonrası New York borsası yatay seyirle açıldı (06.09.2024)

    SON DAKİKA | ABDnin istihdam verileri sonrası New York borsası yatay seyirle açıldı (06.09.2024)
    expand

    Açılışta Dow Jones endeksi yatay bir seyir izleyerek 40.756,81 puanda sabit kaldı. S&P 500 endeksi %0,07 artışla 5.507,33 puana, Nasdaq endeksi ise %0,06 kazançla 17.137,62 puana yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verileri, iş gücü piyasasında yumuşamanın devam ettiğini gösterirken, haftanın son işlem gününde pay piyasaları yatay bir seyir izledi. Tarım dışı istihdam ağustos ayında 142 bin kişi artarak beklentilerin altında kalırken, işsizlik oranı %4,3'ten %4,2'ye geriledi.

    ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yakından takip ettiği ortalama saatlik kazançlar ise %0,4 artışla 35,21 dolara yükseldi. Analistler, beklenenden düşük gelen istihdam verilerinin ardından, Fed'in eylül ayında daha agresif bir faiz indirimi yapabileceğine dair beklentilerin güçlendiğini ifade etti.

    Geçen ay işsizlik oranındaki beklenmedik artışın resesyon endişelerini artırdığını hatırlatan analistler, Fed'in bu ayki toplantısında 50 baz puanlık faiz indirimi yapma olasılığının arttığını belirtti. Fed yetkililerinin açıklamaları yakından izlenirken, New York Fed Başkanı John Williams, ekonominin daha dengeli bir noktaya geldiğini ve bu durumun faiz indirimine kapı araladığını belirtti. Williams, Fed'in faiz indirimi sürecini başlatmaya hazır olduğunu da vurguladı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow