Linkedin’de bu 8 yanlışı yapmayın
Son zamanlarda eklenen doğum günü kutlaması gibi özellikleri, yeni üyelerin uygunsuz profil resimleri ve sevimli ifadeler kullanılabilmesi Linkedin’i Facebook’a benzetmeye başladı. Yine de Linkedin’deki profilinizin bir işveren tarafından görüntülenmesi ihtimalinin Facebook’a göre çok daha yüksek olduğunu unutmayın. Linkedin gibi bir mecrada varoluş sebebiniz işverenlerin aday taramalarında görünmek. İş fırsatlarını kaçırmamak için işverenin ulaştığı anda doğru etkiyi bırakmak çok önemli.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Linkedin’de neleri yapmamak gerekir? İş arama uzmanı Allison Doyle’un The Balance’ta yayınlanan makalesine göre Linkedin hesabını doğru yönetmenin en iyi yolu profesyonel çizgiyi bozmamak.
Doyle yapılması doğru olan ve olmayanları şöyle sıralamış:
- Ana amacınızı unutmayın: Linkedin size piyasa hakkında bilgi veren, özelliklerinizi ve farklarınızı gösterdiğiniz ve işverenlerin sizi arayacakları yer. Bunu aklınızda tutun.
- Facebook ile karıştırmayın: Paylaştıklarınıza dikkat edin. Profesyonel etki bırakacak içerik, yorum ve tavsiyeler paylaşın. İşle ilgili olmayanları Facebook’a bırakın.
- Yanlış fotoğraf seçmeyin: Burası kişisel bir mecra olmadığı için çocuğunuz, evcil hayvanını veya sizin için özel olan obje gibilerinin profil resminizde yeri yok. Linkedin’de profesyonel kişiliğinizi yansıtmak zor değil. Ufak bir araştırma doğru fotoğraf seçiminde size yardımcı olacak bilgileri sağlar.
- Mesajları kontrol etmeyi unutmayın: Linkedin’de tanımadığımı insanlardan gelen mesajları diğerleri ile karıştırmayın. Bu mesajların iş fırsatı olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu unutmayın.
- Profilinizle özgeçmişiniz farklı olmasın: Unutmayın işverenler sizi profil bilgilerinize göre buluyor. Özgeçmişinizi paylaştığınızda farklı bilgilerle karşılaşırlarsa, güvenlerini kaybedersiniz.
- Size özel URL almayı unutmayın: Özel alınmış, isminizi yansıtan bir Linkedin URL adresi, hem özgeçmişiniz hem de kartvizitinizde çok etkileyicidir. Linkedin’de de profilinizin hemen fark edilmesine sebep olur. Henüz yapmadıysanız, nasıl yapacağınızı hemen öğrenin.
- Tanımadığınız insanlardan reverans ya da tavsiye istemeyin: Özgeçmişinizde yer verdiğiniz deneyimleri ve yetkinliklerinizi ispatlamak için kullandığınız "recommendations" (tavsiyeler) bölümü önemlidir. Ama sizi tanımayan insanlardan bu bölüm için destek isterseniz hem elde edemezsiniz hem de onlar üzerinde kötü bir izlenim bırakabilirsiniz.
- Aktivitelerinizin bildirimini açık bırakmayın: Özellikle halen çalışıyorsanız, özgeçmişinizde güncelleme veya düzenleme yaparken, aktivite bildirimlerinizi kapatın. Patronunuzun iş aradığınızı bilmesini istemezsiniz.
Sıradaki Haber