hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BORSA HABERLERİ | New York borsası güne negatif seyirle başladı! (3 Ekim 2024)

    BORSA HABERLERİ | New York borsası güne negatif seyirle başladı (3 Ekim 2024)
    expand

    Açılışta Dow Jones endeksi yüzde 0,23 düşüşle 42.099,53 puana geriledi. S&P 500 endeksi yüzde 0,2 azalarak 5.698,19 puana, Nasdaq endeksi ise yüzde 0,37 kayıpla 17.859,49 puana indi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de yarın açıklanacak istihdam raporu öncesinde yatırımcılar, Orta Doğu'daki gerilimin artma ihtimaline karşı temkinli davranırken, borsalar açılışta negatif bir seyir izledi.

    Makroekonomik verilere göre, ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 28 Eylül ile biten haftada 225 bine çıkarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Bu verilerin ardından ABD'nin 10 yıllık hazine tahvili faizi 3 baz puan artarak yüzde 3,82 seviyesine yükseldi.

    Para piyasasında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) kasım ayında politika faizini 25 baz puan indirme olasılığı yüzde 64'e çıktı. Ayrıca, ABD'nin doğu ve güneyindeki limanlarda maaş artışı ve otomasyon konularında işçiler ile işverenler arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle başlayan grev üçüncü gününe girerken, analistler uzun süreli bir grevin tüketici fiyatlarını artırabileceği uyarısında bulundu.

    Piyasaların Nabzını
    CNN Türk Finans’ta Tutun !

    Piyasaların Nabzını
    CNN Türk Finans’ta Tutun !

    Piyasaların Nabzını
    CNN Türk Finans’ta Tutun !

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow