hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BORSA HABERLERİ | Beyaz Saray'dan gelen açıklamanın ardından New York Borsası güne düşüşle başladı!

    BORSA HABERLERİ | Beyaz Saraydan gelen açıklamanın ardından New York Borsası güne düşüşle başladı
    expand

    New York Borsası, güne düşüşle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi %0,16 kayıpla 42.262,97 puana, S&P 500 %0,08 azalışla 5.757,73 puana gerilerken, Nasdaq endeksi %0,19 düşerek 18.154,94 puana indi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de açıklanacak kritik istihdam verileri öncesinde yatırımcılar temkinli bir tavır sergiliyor. Açılışta hisse senedi piyasalarında genel olarak olumsuz bir seyir gözlemlendi.

    FED BAŞKANI'NIN AÇIKLAMALARI

    ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, dün yaptığı açıklamalarda faiz politikalarında belirgin bir yol haritası olmadığını vurguladı. Powell, ekonominin beklentiler doğrultusunda ilerlemesi durumunda bu yıl toplamda 50 baz puanlık iki faiz indirimi yapılabileceğini belirtti. Analistler, Powell’ın açıklamalarının ülke ekonomisi için "yumuşak iniş" olasılığını güçlendirdiğini ifade ediyor.

    GREVİN EKONOMİK ETKİLERİ

    Ayrıca, ABD'nin doğu ve güney kıyılarındaki limanlarda çalışan işçilerin maaş artışları ve otomasyon konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle başlattığı grev, kargo şirketlerinin hisse değerlerinde düşüşe yol açtı. ZIM Shipping hisseleri %7, FedEx hisseleri ise yaklaşık %1 değer kaybetti. Analistler, bu grevin kısa vadede tüketiciler tarafından hissedilmese de ABD ekonomisine yüz milyonlarca dolarlık maliyet getirebileceğini öngörüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow