hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Putin'den Avrupa'ya gözdağı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rusya Devlet Başkanı Putin, NATO'nun Avrupalı üyelerine gözdağı verdi. Rusya lideri Ukrayna’nın Batı’dan aldığı uzun menzilli hassas silahlarla Rusya topraklarını vurma ihtimaline değindi. “Özellikle Avrupa'daki NATO ülkeleri ve küçük ülkelerdeki temsilciler neyle oynadıklarının farkında olmalıdır.” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “NATO üyesi ülkelerin, özellikle Avrupa'daki, özellikle küçük ülkelerin temsilcileri neyle oynadıklarının farkında olmalı. Bunların öncelikle küçük topraklara ve yoğun nüfusa sahip ülkeler olduğunu unutmamalıdırlar. Rusya topraklarının derinliklerine yönelik saldırılardan bahsetmeden önce bu faktörü dikkate almaları gerekiyor.” Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO üyelerine böyle gözdağı verdi.

    Özbekistan’da konuşan Putin, “Bunu kendi elleriyle yaptılar. Artık yaratıcılıklarının meyvelerini topluyorlar. Sorduğunuz uzun menzilli hassas silahların kullanılması durumunda da aynı durum yaşanabilir. Genel olarak bu sürekli tırmanış ciddi sonuçlara yol açabilir” dedi ve ekledi: "Batılıların Ukrayna’ya asker gönderme kararı vermesinin olumsuz sonuçları olur."

    Putinden Avrupaya gözdağı

    “Bu, Avrupa'da ciddi bir çatışmaya ve küresel bir çatışmaya doğru bir tırmanış ve yeni bir adımdır. Buna ihtiyaçları var mı? O zaman buyurun. Ukrayna topraklarında kim olursa olsun, her halükarda gerekli gördüğümüzü yapacağız. Ve kesinlikle bilmeleri gereken de budur.”

    Buna karşın Putin, Ukrayna konusunda müzakerelere hazırız mesajını yineledi. “Batılı dostlarımızın ve ortaklarımızın, Rusya'nın müzakere etmeyi reddettiğini söylediklerini her zaman şaşkınlıkla karşılıyorum. 1000 defa söyledim, sanki kulakları yokmuş gibi, biz reddetmiyoruz. Ukrayna tarafı bu teklifi reddetti.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow