hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Uğur Hakan Hacıoğlu Uğur Hakan Hacıoğlu

    Umut Vadeden Bir Ses: Doğa Baykara’dan Kendimden Bilirim

    25.08.2023 Cuma | 13:57Son Güncelleme:

    İnsan yaşamı boyunca birçok kez kurduğu hayallere misafir olur. Gece yatağına uzandığında, sahil kıyısında bir yürüyüşte ya da kalabalıkların içinde sığınır hayallerine… En güzel hayaller kuruldukça büyür, büyüyen hayaller de gerçekle buluştukça yaşamımıza anlam katar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gökyüzü ve denizdeki maviliklerin, güneş ve ayçiçeğinin sarısıyla buluştuğu Tekirdağ’da müzikal yaşamına başlayan Doğa Baykara genç yaşına rağmen kurduğu hayaller ile adından söz ettireceğe benziyor.

    Doğa Baykara genç yaşlarda kurduğu hayallerinin peşinden giden, onları git gide yeşertip büyüten bir isim… Hayatının en enerjik ve en canlı evresinde kendini müziğin kıymetli atmosferine kaptırıp notalar ile derin bir yolculuğa doğru yola çıkmış.

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünde eğitim alıp müziğin akademik yolunda da kendini geliştirmeyi, profesyonelleşmeyi amaçlamış. Bu amacı doğrultusunda da uzun bir süredir dijital medya vasıtasıyla çeşitli şarkıları kendine has üslubuyla yorumlayarak müzikseverlerin beğenisiyle buluşturmuş.

    Kısa bir süre önce Solo Yapım işbirliğiyle Doğa Baykara’nın ilk single çalışması “Kendimden Bilirim” dinleyici ile buluştu. Kendine has ses tonu, ritmik hareketliliği ve canlılığıyla yaza uygun bir çalışma olarak dinleyicilerin beğenisine sunulan bu çalışma gelecek adına Doğa Baykara ismi için iyi bir başlangıç olarak dikkat çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dinlerken sizlere yazın pozitif ritimlerini hissettirecek “Kendimden Bilirim” parçasının söz ve müziği Serkan Civelek’e ait olup, düzenlemesi Serdar Gelgeç imzasını taşıyor.

    Her ressam yaşamı boyunca ilk resminden son resmine değin kıymetli bir yol kat etmiştir. Doğa Baykara’da bu örnekte olduğu gibi müzikal yaşamının ilk üretiminden son üretimine kadar önemli bir yol kat edeceğe benziyor. Sesi ve enerjisi bizlere bu düşünceyi sonuna kadar hissettiriyor.
    Enerjiye, müziğe ve mutluluğa…