hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Tazminat avcısı Mourinho, ‘The Special One’

    01.06.2024 Cumartesi | 15:12Son Güncelleme:

    Fenerbahçe ile anlaşan dünyaca ünlü antrenör Jose Mourinho’nun futbol zekasına hayranım ama karakteri için aynısını söyleyemem. Chelsea’yi çalıştırırken İngilizler Portekizli hocaya ‘The Special One’ yani ‘Özel Biri’ lakabını takmışlardı. Futbolcu kariyeri vasattı ama teknik direktör olarak kimsenin erişemediği başarıları tattı. Sivri dilli ve alaycı olmasıyla her zaman polemik ortamında baş aktörlüğe soyundu. Çok takım çalıştırdı ve çoğunu şampiyon yaptı. Buna karşın gerektiği kadar sevilemedi. Aksi tarafını ön plana çıkarttı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalya’da yaşarken Mourinho, Roberto Mancini’den boşalan İnter kulübünün teknik direktörlüğüne getirilmişti. Hemen hemen her gün özellikle spor gazetelerinin manşetindeydi. Mourinho döneminde İnter muhabiri olmak gerçekten zordu. O nedenle Fenerbahçe muhabirlerine şimdiden kolaylıklar diliyorum. Hangi ülkeye çalıştırıcı olarak gittiyse kendisini hep yarattığı gergin bir ortam içerisinde buldu.

    Ama başarıları ile bu zayıf tarafını saklamasını bildi. Futbolcularıyla arasına mesafe koyar, saygı duyulma kozunu iyi kullanırdı. Antrenmanlarda yardımcıları oyuncuları hazırlar o ise kenardan gözlemlerini toparlar sonra soyunma odasında eleştirilerini yapardı. Basın toplantılarında alaycı üslubu ile zaman zaman medya mensuplarını bezdirirdi. Hakemlerle tartışmaktan zevk alırdı. Bunlar benim gözlemlerim. Çalıştırdığı her takımda çok güvendiği iki veya üç oyuncuyla yakınlık kurar, kaptan ise gerek sahada ve gerekse saha dışında kendisini temsil ederdi.

    Yöneticilerle mesafelidir ve işine asla karıştırmaz. Zaten sözleşmede bu ilk sıralarda yer alır. Mourinho için sözleşme metni adeta kutsaldır. Koşulları ve isteklerini titizlikle avukatlarıyla birlikte hazırlar. Ana madde tazminattır. 61 yaşındaki futbol adamı bugüne kadar çalıştırdığı takımlardan yüklü tazminatlarla ayrılmıştır. Kupa avcısı olduğu kadar tazminat avcısı olarak ta ün yapmıştır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Jose Mourinho futbol kariyerinin sonbaharında Fenerbahçe’ye geliyor. Süper Lig’e mutlak renk katacaktır. Yeter ki suyuna gidilsin.