hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    EURO24'ün beşibiryerde İtalyanları

    19.06.2024 Çarşamba | 16:10Son Güncelleme:

    Kısa adıyla EURO24 yani 2024 Avrupa Futbol Şampiyosına Milli Takımımız muhteşem bir başlangıç yaptı. Grubumuzda ki ilk maçında play offlar dan gelen Gürcistan’ı 3-1 yenerken genç yıldızımız Arda Güler harika oyununu jenerikl bir golle süsledi ve maçın ‘En Değerli Oyuncusu’ seçildi. Bunda kendisine güvenen ve daha ilk maçta oynama şansı veren teknik direktörümüz İtalyan Vincenzo Montella’nın payı büyüktü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vincenzo Montella derken, EURO24’te ki 24 milli takımın 5’inin başında İtalyan hocalar var. İtalya Milli Takımını Luciano Spalletti çalıştırıyor. ‘Azzurri’ler ilk maçlarında Arnavutluk’u 2–1 yenerken şampiyona tarihinin en hızlı golünü 23. saniyede kalelerinde gördüler.

    Macaristan Milli Takımından Marco Rossi sorumlu. Macaristan grubunda ki ilk maçında Murat Yakın’ın başında olduğu İsviçre’ye 3-1 yenilerek kötü bir başlangıç yaptı.

    Keza favoriler arasında gösterilen Belçika’yı yöneten Domenico Tedesco’da beklenmeyen bir sonuçla memleketlisi Slovakya’nın başında bulunan Francesco Calzona’ya boyun eğdi.

    Montella, Spaletti ve Calzona şampiyonanın ilk raundunu galibiyetle tamamlamış oldular.

    EURO24’te toplam 8 milli takımın başında yabancı hoca bulunuyor. İtalyanlar dışında 3-1 yendiğimiz Gürcistan’ın başında Fransız Willy Sagnol, Avusturya’nın başında Alman Ralf Rangnick ve Arnavutluk’un teknik direktörlüğünü ise Brezilya’lı Silvio Mendez Campos yapıyor. Campos aynı zamanda tek Avrupa’lı olmayan hoca konumunda.

    Bu arada, açılış maçında İskoçya’ya gol yağdıran ev sahibi Almanya’nın teknik direktörü Julian Nagelsmann kupanın en genç sorumlusu. En yaşlısı ise yine bir Alman hoca. Avusturya’nın başında ki Ralf Rangnick yakında 66 yaşında.

    Milli Takımımızın baş antrenörü Vincenzo Montella ise dün 50 yaşına bastı. Talebeleri kendisine muhteşem bir galibiyet armağan ederek doğum gününü kutladılar.

    EURO24’ün 24 teknik adamı arasında İtalyanlar tıpkı voleybol sporunda olduğu gibi dikkatleri fazlasıyla çekiyorlar.