hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Dövmesi olanlara evinizi kiralar mıydınız?

    15.09.2024 Pazar | 13:12Son Güncelleme:

    İtalya’da gündem ne Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano’nun yaşadığı yasak aşk nedeniyle istifa etmesi ne de hükümetin nükleer enerjiye geri dönme hesapları. İtalya bugünlerde dövme sanatkarları ve bol dövmelilere ev kiralanmaması konusunu tartışıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Müşterilerine profesyonelce dövme yapan Alessia Castellani ve Daniel Iaconis çifti yerel bir gazetenin küçük ilanlarına başvurarak Torino kentinde kirası 750 euroyu geçmeyen iki odalı bir ev aradıklarını duyurdular. Bu ilana yanıt veren bazı ev sahipleri dışında sosyal medya üyeleri kiracı adaylarının yoğun dövmeli olduğunu öğrenince hakaretler yağdırarak ‘Bu tarzınızla bir ev sahibinin size ev vermesini nasıl beklersiniz?

    Bağımlı, kirli, çirkin ve korkunç görünüyorsunuz. Eğer bir evim olsaydı size kiralamaktansa yakardım. Bu dövmelerle asla bir ev veya iş bulamazsınız’ sözleriyle öfkelerini belirttiler.

    Dövmeli çift medyaya konuşarak iş yerlerinin vergi karnesinin bulunduğunu ve maddi güçlerinin ancak 750 euroluk kiralık bir eve yettiğini hatırlattıktan sonra ‘Maalesef ben Alessia bu tür bakışlara, yorumlara ve hakaretlere alışığım özellikle de kolları siyah dövmeli olarak. Böylesi başımıza hiç gelmemişti.

    Hakaretler, fotoğraflarımız yayınlandıktan sonra zirve yaptı. Ama bu kez farklı. İlk defa seçimlerimi sorgulamamı sağladı ve bedenimi deneyimlemeyi seçtiğim için bu ülkede bana normal bir insan gibi davranılamayacağını düşündürdü ki ben de böyleyim. Ancak bu doğru değil’ yorumunda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    TikTok üzerinden konu daha da derinleşirken dövmecilerle, dövmeden nefret edenler arasında ciddi bir atışma başladı. Sosyal medyada anketler peş peşe yayınlanıyor ‘Dövmesi olanlara evinizi kiralar mıydınız?’

    Yanıtlar beklendiği gibi. Dövmeliler ‘evet’ yazarken dövme karşıtları ‘hayır’ diyor. Anketlerden anlıyoruz ki evet’çilerin çoğu sporculardan geliyor. Emlakçılar ve Ulusal Tüketiciler Birliği ise suskunluğunu sürdürüyo